El director de TV3: «Si volen continuar amb aquest humor al 'Zona Franca', aquestes coses no es poden repetir»

Sigfrid Gras envia un missatge al programa presentat per Joel Díaz després de cessar el col·laborador Manel Vidal per un gag sobre el PSC

Jordi Borda, Sigfrid Gras i Rosa Romà al Parlament, en imatge d'arxiu
Jordi Borda, Sigfrid Gras i Rosa Romà al Parlament, en imatge d'arxiu | ND
27 de gener del 2023
Actualitzat a les 20:08h
L'acomiadament de Manel Vidal com a col·laborador del Zona Franca de TV3 ha centrat part de la intervenció de Sigfrid Gras, president de la televisió pública catalana, en la seva intervenció a la comissió de control de la CCMA al Parlament de Catalunya. Gras, a pregunta de Ciutadans, ha explicat que des de TV3 i de la productora van pactar que Vidal no tornés al programa, i van cessar la seva col·laboració de manera permanent. "Considerem que tot això és intolerable Volem jugar amb els límits de l'humor, però no que es passin", ha relatat Gras.

El president de TV3 ha explicat que té una comunicació fluida amb el Zona Franca, "saben que hem parlat molt", i que no tenen una intenció de fer "un humor blanc". Ara bé, Gras, ha assegurat que des de la direcció de la televisió pública creuen que hi ha uns límits de l'humor "i en el programa de dimarts es van traspassar".

Gras també ha enviat un contundent missatge al Zona Franca: "Volem llançar un missatge al programa, si volen continuar amb aquest tipus d'humor transgressor i divertit, aquestes coses no es poden repetir". També ha assegurat que des de TV3 "s'han de defensar uns determinats valors". "Ells saben que això és TV3", ha deixat molt clar el president de la televisió pública.

Abans de passar pel Parlament, Gras ha estat entrevistat a El Món a RAC1 on ha abordat, de manera molt extensa, l'expulsió de Manel Vidal i la situació del Zona Franca a TV3. "Nosaltres sabíem a qui fitxàvem i ells sabien on venien", ha explicat a Jordi Basté des dels micròfons de RAC1. "TV3 no és La sotana. I hem d'exercir com la televisió pública que som. Amb el programa Zona Franca buscàvem un canvi generacional i érem conscients que era una aposta que tenia cingles", ha sentenciat Gras, que ha assegurat que "hi haurà canvis" i que la broma sobre la frase inicial de "Puta Nit i Bona Espanya" és una broma "que ja no té recorregut".

Vidal va simular un fals consultori polític en que situava Joel Díaz en el quadre clàssic conformat pels eixos ideològic, esquerra-dreta; i cultural, autoritari-llibertari. El problema va arribar, des de la perspectiva de TV3, quan va decidir situar-hi també el PSC. En aquest cas, però, els eixos ja no dibuixaven un quadrat, sinó una esvàstica. El punt vermell, a la cantonada de dalt a la dreta, a l'extremisme dretà i autoritari.
 No es tracta d'una imatge original de Vidal, sinó que és un mem molt estès a internet. La interpretació addicional que en va fer l'humorista, però, va ser mal vista per determinades estructures. "L'única diferència entre el PSC i Junts és que el PSC podria posar a la presó els de Junts", va dir.

No és tampoc la primera vegada que una cadena decideix prescindir d'ell. Quan treballava, amb els seus companys de La Sotana btvla televisió barcelonina els va acomiadar tot i ser un dels programes de més èxit. Per aquest motiu, defensen que són els únics en dir "obvietats que es parlaven al carrer i no als mitjans".