El pis més car de l'Estat, venut a Barcelona per més de 40 milions d'euros

L'operació bat rècords per partida doble i és que també és l'immoble que costa més per metre quadrat

Nació
27 de gener del 2023
Actualitzat a les 17:33h
La façana de l'àtic més car de Barcelona, entre el Passeig de Gràcia i la Diagonal
La façana de l'àtic més car de Barcelona, entre el Passeig de Gràcia i la Diagonal | MOResidencesBarcelona
L'edifici de més luxe de tot l'Estat ja té propietari. És un empresari asiàtic que ha pagat més de 40 milions d'euros per un àtic de 650 metres quadrats entre el Passeig de Gràcia i l'avinguda Diagonal de Barcelona, una de les zones més exclusives de la ciutat. L'operació, que s'ha tancat recentment, bat rècords per partida doble: és el pis més car venut mai a l'Estat i també el que costa més per metre quadrat.

El bloc s'ha alçat on hi havia l'antiga torre de Deutsche Bank. En un inici, es va temptejar la possibilitat que s'instal·lés un hotel Four Seasons, però la moratòria hotelera de l'Ajuntament de Barcelona va enterrar aquesta iniciativa. Finalment, el grup inversor KKH, que es va quedar el terreny, va canviar el projecte: un complex residencial de gran luxe amb el segell de Mandarin Oriental Residences. La idea ha costat 160 milions d'euros, una xifra que esperen anar recuperant amb la venda dels habitatges.

L'edifici, de 20 plantes i una altura de 75 metres, té 30 apartaments i quatre àtics. Totes les habitacions del complex són, com a mínim, de 120 metres quadrats i tenen entre una i quatre habitacions. L'arquitecte espanyol Carlos Ferrater, premi nacional d'Arquitectura, s'ha encarregat del disseny del bloc i l'interiorisme ha estat obra de l'estudi londinenc Muza Lab.

 

Serveis equiparables a un hotel de gran luxe

Les residències del Mandarin disposen d'espais de fitness i benestar, un gran saló biblioteca, sales de reunions privades i un gran jardí panoràmic al terrat, amb zones de descans i una piscina privada, de la qual se n'ocupa un equip de treballadors de la finca format per més de 20 persones. De la mateixa manera, els residents tenen accés prioritari a les instal·lacions i serveis del Mandarin, inclòs el restaurant Moments (d'una estrella Michelin) i un spa.

Arxivat a