TV3 aparta els tècnics del «Planta baixa» que van punxar «Rata de Dos Patas» mentre es veia Puigdemont

El programa presentat per Agnès Marquès va admetre ràpidament l'error i es va disculpar amb l'expresident, però el realitzador i el tècnic de so han estat retirats de les seves funcions

Puigdemont, en imatge d'arxiu
Puigdemont, en imatge d'arxiu | ACN
27 de gener del 2023
Actualitzat a les 11:42h
La direcció de TV3 i la productora La Manchester, responsable del programa Planta Baixa, van acordar canviar de les seves funcions els responsables de l'error de posar la cançó Rata de dos patas mentre apareixia la cara de l'expresident Carles Puigdemont en pantalla. La cadena pública va retirar de les seves funcions del programa el realitzador i, per la seva banda, la productora va apartar el tècnic de so. Ara mateix ha passat a ser una funció que correspondrà a TV3.

La direcció del Planta baixa ja es va disculpar el mateix dijous 12 de gener en què es va produir aquesta situació en antena. Van admetre l'error i, només una hora després, van interpel·lar l'expresident Puigdemont per demanar disculpes per una situació que no havien controlat de manera adient. Han estat insuficients. El president de TV3, Sigfrid Gras, ha confirmat en la comissió de control a la CCMA que els dos tècnics "han estat reajustats en els equips", però "no han estat destituïts".
 

Les disculpes del programa, insuficients

TV3 va emetre l'error el passat al programa 12 de gener en el programa Planta baixa: en aquell moment de la tarda, va sonar la cançó Rata de dos patas, de la cantant mexicana de ranxeres Paquita la del Barrio, mentre apareixia una imatge de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a la pantalla del plató per avançar el tema que es tractaria després de la publicitat. Una "fatal coincidència", com l'ha definit la presentadora de l'espai, Agnès Marquès, que ha atribuït a un "directe" en el qual hi ha implicades una setantena de persones.

Durant tot el programa s'havien anat posant cançons de desamor publicades al llarg de la història, en la línia d'aquella que ha fet pública Shakira sobre Gerard Piqué. En el moment dels fets, la televisió va demanar disculpes en directe a través de les xarxes socials. Després, també va demanar perdó personalment a l'expresident.

"Lamentem l'error tècnic que ha provocat que sobre la imatge de Puigdemont hagi aparegut una cançó no relacionada amb el tema que es tractava al programa i en què apareixien uns qualificatius no apropiats", han insistit en una piulada en el perfil de Twitter del programa.