1 de 10
MASCARETES

Desapareixen definitivament les mascaretes al transport públic

El govern espanyol aprova un pas més per deixar enrere la pandèmia; l'ús obligatori del material protector només es manté als centres i serveis sanitaris, a més de les farmàcies i les residències

Passatgers al metro de Barcelona | Adrià Costa
per Nació, Barcelona | 8 de febrer de 2023 a les 07:25 |
S'ha acabat dur mascareta al transport públic. Un cop ja s'ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la mesura aprovada aquest dimarts pel consell de ministres serà completament oficial. La ministra portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, i la ministra de Sanitat, Carolina Darias, van destacar que amb la mesura validada es permet avançar en la "normalització" de la vida després "del pitjor" de la pandèmia. 

La titular de Sanitat ha recordat en les últimes dates que la decisió es pren seguint els criteris dels experts i davant la situació epidemiològica actual, que és "molt estable". Les mascaretes deixaran de ser obligatòries a les òptiques, centres auditius i ortopèdiesa banda del transport públic, segons va detallar el Ministeri de Sanitat a les comunitats autònomes en el darrer Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS).


Amb aquesta modificació, l'ús obligatori de les mascaretes es manté als centres i serveis sanitaris, com ara els hospitals, centres de salut, clíniques dentals, centres de reproducció assistida, establiments d'interrupció voluntària de l'embaràs i altres locals d'atenció especialitzada.


També continuarà sent obligatòria a les farmàcies i a les residències, si bé en aquest últim lloc només serà obligatori per als professionals que hi treballin, sempre que estiguin en contacte amb residents, i per als visitants quan es trobin en zones compartides. 
 

BOE - Fi de les mascaretes by edicio naciodigital on Scribd

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

També hauries de llegir
Fa 15 setmanes

On continuarà sent obligatòria la mascareta?

Participació