Espanya també enviarà tancs Leopard a Ucraïna... després de reparar-los

El govern espanyol s'uneix a Alemanya i la resta d'aliats occidentals, però no concreta quina serà l'aportació total

Tancs Leopard.
Tancs Leopard. | EuropaPress
Nació
25 de gener del 2023
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 18:12h
Són els tancs més mortífers del món. Funcionen amb dièsel, són fàcils de proveir i de reparar. Amb un canó de 120 mm i dues metralladores, el seu blindatge es considera difícil de batre i serien ideals per penetrar en zones avui ocupades per Rússia. Per això, els aliats occidentals els envien a Ucraïna, davant l'amenaça d'una ofensiva final de Vladímir Putin. L'Estat espanyol també. Això sí, abans haurà de reparar-los.

El govern de Pedro Sánchez enviarà tancs Leopard a Ucraïna en línia amb la decisió presa per Alemanya. Fonts de l'executiu insisteixen que l'enviament d'equipament es farà en coordinació amb la resta d'aliats de l'OTAN i de la Unió Europea. A més, Espanya també oferirà ensinistrament en l'ús dels tancs. Si bé, els tancs operatius es quedaran a Ceuta i Melilla. Els que es destinaran a Ucraïna són els que en aquests moments estan "en un estat lamentable", com va advertir la ministra de Defensa, Margarita Robles.

Encara no s'ha concretat quina serà l'aportació exacta que faci Espanya i es rebutja que la qüestió hagi de rebre el vistiplau del Congrés. El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha reiterat en roda de premsa aquest dimecres a la cambra baixa que l'Estat actuarà conjuntament amb els aliats occidentals i ha fet seva la confirmació de la titular de Defensa.