Twitter acomiada el 80% de la plantilla a l'Estat: només queden 5 treballadors

La xarxa social d'Elon Musk es desprèn amb un ERO de 24 dels 29 assalariats

Musk, en imatge d'arxiu
Musk, en imatge d'arxiu | EuropaPress
Nació
25 de gener del 2023
Actualitzat a les 15:59h
Twitter ha materialitzat aquest dimecres la intenció de desprendre's de la major part de la plantilla a l'Estat i ha acomiadat més del 80% dels treballadors. Concretament, 24 de les 29 persones que tenia a sou i ja només en queden 5. L'empresa encapçalada per Elon Musk des de fa tres mesos i mig ha tancat l'oficina a Madrid i ha dut a terme un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), en el marc d'un agressiu pla d'ajustament.

Els treballadors de Twitter Espanya han celebrat en declaracions a El Confidencial que ha hagut de ser Musk qui firmés personalment els acomiadaments, tal com obliga la llei a partir d'un cert nombre de treballadors. No han marxat amb les butxaques buides, ja que la xarxa social ha hagut d'acabar cedint a les seves pretensions i els ha pagat una indemnització de 33 dies per any treballat.

No és la situació que han viscut els seus companys dels Estats Units i el Regne Unit, on els processos d'acomiadament han acabat als tribunals. Twitter tenia pressa per acomiadar els seus treballadors. Si ho feia abans de l'1 de febrer, com és el cas de l'Estat, l'obligació de pagar lesstock options, accions, als seus assalariats quedava anul·lada completament.

Les retallades no seran innòcues i afectaran la infraestructura de Twitter i als centres de dades que sostenen el seu funcionament. Experts consultats pel The Washington Post han analitzat que el risc de possibles piratejos s'incrementarà i els usuaris quedaran més exposats davant la manca de regulació dels continguts.

Arxivat a