Anna Navarro Schlegel i Laura Carnicero, noves conselleres de la Fira a proposta de la Cambra

La proposta serà aprovada pel ple cameral aquesta tarda i ha de ser avalada per la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona

Anna Navarro Schlegel
Anna Navarro Schlegel | Adrià Costa
25 de gener del 2023
Actualitzat a les 17:18h
La Cambra de Comerç de Barcelona elegirà aquesta tarda en ple els noms que proposa per ocupar els llocs vacants al Consell de la Fira de Barcelona. Seran les empresàries Anna Navarro Schlegel i Laura Carnicero, segons assenyalen fonts camerals. La proposta ha de ser avalada per la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, però l'acord es considera ja tancat i desbloqueja la renovació de la Fira.

La Fira de Barcelona ha de renovar cinc de les seves conselleries. Dues d'aquestes estan ocupades pels empresaris Pedro Fontana i Kim Faura, que ja no poden ser renovats. En canvi, n'hi ha tres més que tenen dret a un nou mandat: es tracta de Miquel Martí (president de Moventia), Luis Conde, un dels omnipresents de l'upper Diagonal i president de la companyia caçatalents Seelinger&Conde, i Agustí Cordón (Culmia).

Anna Navarro Schlegel és una empresària olotina del sector tecnològic establerta a Silicon Valley i que és actualment vicepresidenta de la companyia Procore. Ha estat vicepresidenta de NetApp i la revista especialitzada Analytics Insight la va qualificar fa dos anys com la dona més influent al món en el sector tecnològic. En una entrevista a Nació, explicava el seu ascens amb aquestes paraules: "He arribat on he arribat perquè la paraula por la conec poc".

Laura Carnicero és vicepresidenta de Seat i responsable de recursos humans de la companyia automobilística. És la primera dona que exerceix una vicepresidència executiva a Seat, on porta treballant des de fa més de vint anys. Amb aquestes propostes, la Cambra -presidida per Mònica Roca- fa un pas decisiu en la feminització d'un òrgan com la Fira, que presideix Pau Relat.