Els taxistes donen «treva» i només faran vaga durant el Mobile

La decisió arriba l'endemà que el Govern es comprometés a regular de manera efectiva l'activitat de les VTC

Els taxistes col·lapsen el centre de Barcelona per pressionar el Govern
Els taxistes col·lapsen el centre de Barcelona per pressionar el Govern | Adrià Costa
Nació
25 de gener del 2023
Actualitzat a la 13:11h

Els taxistes han acordat "donar treva" al Govern fins a la celebració del Mobile World Congress (MWC), entre el 27 de febrer i el 2 de març. Així, després de la marxa lenta que aquest dimecres estan protagonitzant al centre de Barcelona amb més de 2.000 vehicles, no es tornaran a mobilitzar fins a finals de febrer, anul·lant així la convocatòria a la vaga que havien fet per al 31 de gener, durant la celebració de l'Integrated Systems Europe (ISE).

Així ho han acordat durant l'assemblea que han realitzat aquest mateix dimecres al Passeig de Gràcia de Barcelona, durant l'aturada que col·lapsa el centre de la ciutat des de les 10 del matí. La decisió l'han pres després de la reunió mantinguda amb el Departament de Territori aquest dimarts, on el Govern es va comprometre a regular de manera efectiva l'activitat de les VTC i de companyies com Free Now, Cabify o Uber.

De fet, els taxistes acusen aquestes empreses de "competència deslleial" i de voler despenjar-se del sistema tarifari regulat per tenir més flexibilitat per imposar els seus preus. I, com a mesura preventiva, el sector manté les mobilitzacions per als dies del Mobile, amb la intenció de pressionar el Govern perquè actuï al més aviat possible. Així i tot, els taxistes celebraran una nova assemblea abans del MWC per valorar què ha fet el Govern i decidir si es convoquen noves aturades i bloquejos.

El portaveu del sindicat Élite Taxi, Tito Álvarez, ha explicat que aquesta treva ha de servir per continuar negociant les seves reivindicacions amb el Govern, a més de permetre "donar temps perquè puguin demostrar accions". Álvarez també ha assegurat que el Govern ha acceptat incloure a la Llei d'Acompanyament als Pressupostos 2023 -encara pendents d'acord- la prohibició de descomptes abusius i suplements, una manera de blindar la tarifa del taxi: "Hi haurà les mateixes normes per tothom". 

Arxivat a