El
Celler de Can Roca ha llançat aquest dilluns la línia de begudes
Esperit Roca, que comptarà amb destil·lats, licors i altres begudes fermentades. Segons han anunciat els tres germans en un comunicat publicat a les xarxes socials, el projecte és el resultat de set anys de recerca. De moment, han posat a la venda dues sèries diferenciades, cada una d'elles amb tres begudes. En la sèrie
paratges, hi ha la ginebra de te de roca, l'aiguardent de garrofa i el vi amb arrels, que es vendrà en els mesos vinents. La segona línia està basada en el
cacau, com a vincle amb el projecte de
Jordi Roca, Casa Cacao. Hi haurà una ginebra, un licor i un esperit de cacau.
Es tracta d'una interpretació que els germans volen fer del
paisatge a partir de begudes poc comunes. A part de destil·lar en una ampolla el paisatge de les comarques gironines, els germans volen fer valdre els destil·lats que es feien fa uns anys a les cases i que servien, en molts casos, per fer llargues sobretaules.
El sommelier
Josep Roca és un dels artífexs del projecte i ha explicat que amb Esperit Roca, "
la cuina líquida surt del Celler" per arribar a les cases. De fet, el projecte d'Esperit Roca és una pota de l'
Ars Natura, que busca recuperar totes les herbes que hi ha a la zona i posar en valor els usos que havien tingut fa uns anys. Aquestes herbes, més la suma de tècniques que també són mil·lenàries, com ara la destil·lació, tenen com a resultat alguns dels productes que ja comencen a veure la llum a través d'aquesta línia de begudes.
De moment, Esperit Roca compta amb dues sèries de productes diferents. La primera d'elles,
Paratge, és "
l'essència i eix vertebrador" del projecte. Es tracta de representar paisatges que han marcat als germans Roca a través d'una beguda. De moment hi haurà a la venda l'aiguardent de garrofa i la ginebra de te de roca. En els mesos vinents, també s'hi sumarà el vi amb arrels, un vi aromatitzat.
D'altra banda, hi ha una línia que uneix l'univers de les begudes amb
Casa Cacao, un dels últims projectes de Jordi Roca. En aquest cas, també hi haurà tres begudes amb el cacau com a ingredient principal. Es tracta d'una ginebra, un licor i un esperit. De tota manera, els germans Roca han avisat que, a poc a poc, volen anar engreixant els productes d'Esperit Roca.
Els germans experimenten amb fermentats de fruites, cerveses amb ingredients poc habituals, licors macerats o vins fortificats. Totes les begudes s'han servit al Celler de Can Roca com a part del maridatge, a la sobretaula o d'aperitiu. Es podran comprar a partir del
dimarts 24 de gener.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.
Fes-te'n subscriptor