Un Barça amb poques idees suma tres punts i es manté líder

La victòria dels blaugranes per un gol a zero obliga el Reial Madrid a guanyar a San Mamés

El Barça, contra el Getafe.
El Barça, contra el Getafe. | FC Barcelona
22 de gener del 2023
Actualitzat a les 20:45h
El Barça gunaya 1 a 0 al Getafe i suma tres punts en un Spotify Camp Nou amb 79.814 espectadors. Els blaugranes es consoliden com a líders de la competició i deixen al Reial Madrid a sis punts a l'espera que els blancs juguin el seu partit, aquest diumenge a les nou del vespre, a San Mamés.

En una primera part on el Getafe ha aconseguit teixir una teranyina defensiva sòlida, a l'equip dirigit per Xavi Hernández li ha faltat l'última passada. Tot i que el Barça ha intentat circular la pilota amb velocitat s'ha trobat en un escenari on cada vegada hi havia menys espais i li ha costat generar ocasions de perill. Quan semblava que el partit s'encallava, al minut 35 Pedri ha rematat al fons de la xarxa una pilota centrada per Raphinha, en una jugada que ha començat amb una recuperació d'Andreas Christensen. Una vegada més, Marc-André ter Stegen ha tornat a ser providencial per arribar a la mitja part amb el marcador favorable.

A la segona part, marcada pels canvis que ha fet Xavi pensant en els quarts de final de la Copa contra la Reial Societat de dimecres vinent, el Getafe ha avançat la línia de pressió i al Barça li ha faltat anticipació i agressivitat. Els blaugranes han jugat amb foc, generant poques ocasions davant de l'equip madrileny, mostrant un ritme baix i patint els contracops del Getafe. Tot i la victòria dels de Xavi, l'equip no ha sabut matar el partit, i el millor de tot han estat els tres punts.

El Barça necessitava la victòria per consolidar-se com a líder sòlid de la competició i obliga així a l'etern rival a sortir a guanyar a San Mamés davant de l'Atlètic Club de Bilbao, un partit que es juga aquest diumenge a les nou del vespre.