Els experts diuen que la ingesta d'insectes és el futur. El seu valor proteic i nutricional, juntament amb la gran disponibilitat i la reduïda petjada ecològica que té la seva gestió fan que esdevingui una opció especialment viable. És per això que la
Comissió Europea ha donat via lliura per a la comercialització de noves espècies destinades al consum humà.
De la nova llista aprovada per l'
Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA), destaca el nom d'
Alphitobius diaperinus, conegut popularment com la
larva de l'escarabat de la femta. És el quart insecte avalat per a ser consumit des de 2018. Això sí, les persones intolerants als crustacis han d'anar amb compte, ja que les autoritats alerten que poden patir reaccions al·lèrgiques.
D'altra banda, també s'ha validat la comercialització per a fins alimentaris de
grills domèstics (
Acheta domesticus), en format sec o en pols. Ambdós insectes se sumen als ja acceptats: el
cuc de la farina (
Tenebrio molitor) i la
llagosta migratòria (
Locusta migratoria). Per a les persones interessades, cal saber que es poden consumir de maneres diverses. Integrats en productes com el pa, amb pasta, en pizzes o en salses, segons recull
FACUA-Consumidors en Acció.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.
Fes-te'n subscriptor