Trias crida a no confiar-se per les enquestes i constata «ambient de canvi» a Barcelona

L'alcaldable de Junts afirma que s'han de tenir en compte els ajuntaments de Barcelona i del Prat per decidir el futur de l'aeroport

Xavier Trias, aquest diumenge
Xavier Trias, aquest diumenge | ACN
Nació
15 de gener del 2023
Actualitzat a la 13:46h
L'alcaldable de Junts a Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat que la seva candidatura "va bé" però que cal no confiar-se i seguir treballant. L'enquesta de La Vanguardia, que el situa primer demostra, segons ha dit, que "hi ha un ambient important que vol canvi" i s'ha compromès a liderar un govern "de canvi" si guanya les eleccions. D'altra banda, ha avisat que s'han de tenir en compte els ajuntaments de Barcelona i del Prat a l'hora de negociar el futur de l'aeroport. "Si no, ens equivoquem", ha dit.

Precisament, l'ampliació de l'aeroport del Prat és un dels esculls de la negociació dels pressupostos. Tant PSC com Junts ho reclamen. Trias ha afegit que "no apostar per un futur clar de l'aeroport del Prat és un error". En declaracions als periodistes, ha donat les gràcies a l'acollida que ha tingut la seva candidatura i ha agraït que la reacció hagi sigut "molt positiva" des que va anunciar que es presentava per tornar a ser alcalde.

"Em sento molt acompanyat i em genera una gran força i un gran entusiasme per guanyar les eleccions", ha afegit. Preguntat per si estaria disposat a entendre's amb el PSC per formar govern municipal, Trias ha respost que està disposat a entendre's "amb tothom que compri" el seu projecte. "L'important és que d'una situació que gairebé ens descartava, ara anem els primers. Això és molt important. I amb una diferència doncs relativament important. Per tant, el que hem de fer és no confiar-nos i treballar molt", ha dit.

Amb qui pactaria Xavier Trias

Pel que fa a les aliances postelectorals ha afirmat que "pot passar de tot" després de veure "coses originals" com Manuel Valls donant suport a Ada Colau perquè sigui investida alcaldessa. I ha confiat que, si guanya les eleccions, sigui capaç de buscar maneres de fer un "govern seriós" perquè la capital catalana tingui un "canvi important".

"La gent no ens perdonaria que amb l'ambient de canvi que hi ha, no féssim aquest canvi". Trias ha explicat que fa dies es va veure amb l'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, i ha defensat que no deixarà de tenir contacte amb altres candidats. Segons ha dit, "una cosa és que siguem adversaris i, una altra, no tenir cordialitat". En aquest context, s'ha alegrat que l'alcaldessa Ada Colau hagi canviat d'actitud i ara vulgui mantenir contactes. La setmana passada Colau i Trias van dinar junts en un restaurant de la ciutat.

L'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha exigit "responsabilitat" al PSC i, en particular al seu líder, Salvador Illa, per desbloquejar la negociació dels pressupostos de la Generalitat. En aquesta línia, ha retret als socialistes que juguin a "una mena de joc de rol" per tirar endavant els comptes. "Estem parlant de l'interès general de la ciutadania, també de Barcelona i dels seus barris", ha dit Maragall.

A banda, l'alcaldable dels republicans ha assegurat que el partit està "en condicions" d'oferir una alternativa "eficient i potent " a la capital catalana i ha restat importància als resultats que donen les enquestes. "El contacte amb la gent és un mecanisme de contrast molt millor que les enquestes", ha defensat.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha carregat contra l'alcaldable de Junts, Xavier Trias, i ha assegurat que representa un "model del passat" per la capital catalana. "Trias ha dit explícitament que vol desmuntar la feina que nosaltres hem fet i tornar a la ciutat de la contaminació i l'especulació", ha dit l'alcaldessa.