Shakira no és l'única: 8 artistes que han dedicat cançons directes als seus ex

Des de Taylor Swift, Harry Styles, Ariana Grande o Justin Timberlake, les lletres sobre ruptures explícites sempre han estat presents a la cultura del pop

Tres dels cantants protagonistes d'aquesta mena de temes
Tres dels cantants protagonistes d'aquesta mena de temes | ND
Nació
12 de gener del 2023
Actualitzat a les 12:18h
Milions d'espectadors atònits davant les seves pantalles aquesta matinada (i durant to el dia d'avui, on les xarxes socials no paren de bullir amb el tema). Shakira ha sacsejat internet aquesta matinada amb la seva col·laboració amb l'argentí Bizarrap, un dels productors més mediàtics de tot el planeta, en l'estrena de la Session 53, una cançó on ha carregat amb duresa contra el seu exmarit Gerard Piqué i la seva actual xicota, Clara Chía.

Ara bé, la cantant colombiana de 45 anys no és la primera (ni serà l'última) artista que decideix escriure una cançó contra la seva exparella. Aquí us recordem altres cantants de talla mundial que han fet exactament el mateix: des de Taylor Swift, Ellie Goulding, Ariana Grande o Harry Styles.

Justin Timberlake - Cry me a River

L'ídol de masses i exmembre de NSYNC va viure una de les relacions més tòrrides, romàntiques i mediàtiques de finals dels anys 90 i principis dels anys 2000 amb Britney Spears. Després de la seva separació, Timberlake va copsar les primeres posicions de les llistes d'èxit gràcies a aquesta cançó, a qui li dedica diverses crítiques a l'exparella. Anys més tard es va confirmar que era per a Spears.

C. Tangana - Tu me dejaste de querer

Una de les relacions més mediàtiques i prolífiques (a nivell musical) va ser la que van tenir Rosalía i C.Tangana. Després de mesos enamorats, es van separar amb molt males formes. El madrileño, anys després, en una de les seves cançons del darrer disc, va deixar caure un munt de crítiques contra la catalana. Les pistes eren clares, però sobretot la personificació d'ella a l'inici del videoclip.

Arian Grande - thank you, next

La cantant dels EUA, considerada per a molts com la reina del pop actual, va sacsejar la indústria amb aquesta cançó (amb el videoclip va fer el mateix) sobre les seves exparelles. Diu noms i cognoms, amb frases dedicades: el raper Big Sean, el ballarí Ricky Álvarez, l'humorista Pete Davidson i el cantant Mac Miller. El videoclip és icònic per l'escenografia calcada de la pel·lícula Mean Girls

Little Mix - Shout Out To My Ex

Una de les girlbands més famoses de tot el planeta va veure's esquitxada pel trencament d'una de les relacions que tenia una de les integrants del grup. Molt poc temps després que Perrie Edwards ho deixés amb el cantant Zayn Malik (membre destacat de One Direction, el primer a marxar de la banda) i comencés a sortir, ell, amb Gigi Hadid, el grup de pop va publicar aquesta cançó. Tot un himne per a les ruptures adolescents.

Ellie Goulding - On My Mind

La relació turmentosa entre Ellie Goulding i el mundialment conegut cantant Ed Sheeran va acabar encara pitjor. Tots dos es van dedicar cançons, però la britànica, que estava en un dels moments més dolços de la seva carrera, va colpejar primer amb aquest tema. 
 

Olivia Rodrigo - Driver's License

L'èxit immens que va aconseguir Olivia Rodrigo amb aquesta cançó té pocs precedents en la història recent de la música. El 2021, aquesta jove de només 19 anys, va sacsejar la indústria amb un tema sobre la seva anterior relació adolescent amb Joshua Bassett. Tots dos van ser estrelles de la televisió gràcies a la sèrie sobre High School Musical. Recordava a les anteriors generacions de Disney Channel, com els Jonas Brothers, Demi Lovato o Miley Cyrus, que van viure situacions similars. 

Taylor Swift 

La cantant nord-americana és una de les referències modernes més importants de la música pop, però segurament deu ser la que més pel que fa a cançons sobre ruptures, amors trencats o parelles sentimentals. Tot i tenir una vida personal molt agitada, ella mateixa ha reconegut que té diverses cançons dedicades a exparelles amb noms i cognoms (encara que no hagi estat confirmat per ella del tot). Hi apareixen Harry Styles, Jake Gyllenhaal o John Mayer. Un dels seus darrers temes més comentats és All Too Well (en la seva versió de 10 minuts).

Harry Styles 

L'exmembre de One Direction i un dels cantants líders del panorama pop de tot el planeta va confirmar en directe que en el seu penúltim àlbum va dedicar una cançó a la seva exparella, la model Kendall Jenner (membre de la família de les Kardashians). Encara que no va aclarir quin tema en concret era, ho va confirmar en directe quan presentava el programa The Late Late Show -en substitució temporal de James Corden- i fent un joc amb la mateixa Jenner sobre dir la veritat o menjar un aliment desagradable.