L'hotel Rei Joan Carles de Barcelona reobrirà tres anys després amb canvi de nom

Meliá gestionarà el nou establiment, que passarà a dir-se Miranda de Pedralbes, i el Palau de Congressos, que es posaran en funcionament "en els pròxims mesos"

L'antic hotel Rei Joan Carles, en una imatge d'arxiu
L'antic hotel Rei Joan Carles, en una imatge d'arxiu | Barcelona Project's
Nació
11 de gener del 2023
Actualitzat a les 17:54h
El grup Meliá gestionarà l'antic hotel Rei Joan Carles, que havia presentat un concurs de creditors als jutjats al setembre per un deute que arribava als 160 milions d'euros. L'hotel està tancat des de l’inici de la pandèmia i en preconcurs des del març. En un comunicat, Meliá Hotels Internacional (MHI) ha confirmat que ha firmat "un acord a llarg termini amb el fons Tyrus capital, que es va convertir a l'estiu en el principal propietari de les accions de l'establiment a canvi del deute.

Ara, l'hotel s'afegirà a la marca de luxe Gran Meliá sota el nom de Miranda de Pedralbes. A més de la infraestructura hotelera, el complex inclou el Palau de Congressos de Catalunya. Al comunicat, Meliá assegura que "confia a posicionar el complex entre els millors d'Europa" i donar-li "una nova etapa d'èxit, després de romandre tancats des de la suspensió de les seves operacions l'any 2020".

Pel que fa a la reobertura, encara no s'ha concretat una data exacta. Oficialment, el grup s'ha limitat a dir que l'hotel Miranda de Pedralbes i el Palau de Congressos de Catalunya "reobriran els propers mesos", una vegada s'hagi culminat la renovació i la millora de les habitacions i les zones comunes, així com la incorporació de noves zones d'oci.

A més, es preveu la implantació d'un restaurant "gastronòmic d'autor del màxim prestigi internacional" per als clients i residents. L'hotel feia anys que arrossegava dificultats econòmiques i no obre des del 2020. La propietat en aquell moment era de la família del príncep de l'Aràbia Saudita, Turki ben Nasser, a través de la societat Barcelona Project's.

De fet, els problemes econòmics de l'hotel van suscitar una querella per part del príncep saudí a la cadena hotelera HUSA -controlada per Joan Gaspart-, que va ser l'encarregada d'explotar l'establiment i a qui van acusar d'estafa per amagar impagaments a la Seguretat Social per valor de més de 15 milions d'euros. La querella es va acabar arxivant.

Arxivat a