Barcelona vol tornar a ser protagonista donant el tret de sortida del Tour de França

L'ajuntament ja ha iniciat converses amb el director de la màxima competició ciclista, Christian Prudhomme, i el suport dels responsables de La Vuelta i la Volta a Catalunya

El Tour de França podria passar per Barcelona
El Tour de França podria passar per Barcelona | Europa Press
Nació
11 de gener del 2023
Actualitzat a les 14:32h
Que el Tour de France comenci a Barcelona. L'ajuntament de la capital catalana treballa perquè la màxima competició de ciclisme del planeta faci la seva primera etapa, anomenada Grand Départ, a la ciutat en els pròxims anys. El consistori ha confirmat que aquesta és la seva intenció i que hi posaran tots els seus esforços amb l'argument de l'experiència que guanyaran en organitzar el tret de sortida de La Vuelta 2023. "Barcelona mira cap a la Grand Départ del Tour de França pel prestigi i gran impacte que té la ronda francesa", va anunciar l'ens municipal, que va confirmar una reunió a l'Ajuntament amb el director del Tour de França, Christian Prudhomme.

Barcelona ja està col·laborant amb l'organització de la ronda francesa, i fa "un important pas endavant" després de la reunió d'aquest dimecres. A la cita amb Prudhomme va acudir el primer tinent d'Alcaldia d'Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, i el regidor d'Esports, David Escudé. Les dues parts van analitzar diferents opcions amb la voluntat que en el proper mandat -després de les eleccions del maig- la sortida del Tour de França pugui tenir lloc a Barcelona. El director de La Vuelta, Javier Guillén, i el de la Volta a Catalunya, Rubèn Peris, també van assistir a la reunió.

No és el primer cop que la capital catalana ha acollit etapes del Tour. La darrera edició que va passar per la ciutat va ser fa 13 anys. Concretament, el Tour 2009 va tenir dues jornades amb Barcelona com a protagonista. Van ser els dies 9 i 10 de juliol amb les etapes 6 (Girona-Barcelona amb 175 quilòmetres) i 7 (Barcelona-Andorra amb 224 quilòmetres). Jaume Collboni va recordar que Barcelona es pot convertir en una de les úniques ciutats del món que acullin els principals esdeveniments esportius mundials: el Mundial de Futbol del 1982, els Jocs Olímpics del 92 i, potser, la sortida del Tour de França.

"Durant aquest mandat hem treballat per recuperar l'esperit que ens va permetre obrir-nos al món gràcies a les grans cites esportives, perquè creiem que l'aliança Barcelona i esport multipliquen els beneficis per a la ciutat i per a la competició que acull. Per això, a les pròximes edicions de La Vuelta i de la Copa Amèrica, volem sumar ara la grandesa d'una prova com el Tour”, va afirmar Collboni.
Arxivat a