1 de 10
TRANSPORT PÚBLIC

Així es va gestar la Bussi, la divertida mascota de Sabadell

Un procés intern de l'Escola Illa de la capital del Vallès Occidental que va començar el febrer de 2022 i va culminar al setembre amb la seva presentació

Bussi, la mascota de TUS | Marta Ordóñez
per Nació, Sabadell | 10 de gener de 2023 a les 19:16 |
La Bussi és un fenomen que ha donat la volta al món i, molt probablement, els seus impulsors ni s'ho imaginaven. És la mascota de Transports Urbans de Sabadell (TUS) i que es va crear per fomentar el transport públic. Una obra feta per estudiants de l'Escola Illa de Sabadell. Però com va es va gestar aquest disseny?

És un projecte que va tenir un procés intern al centre escolar. En el marc de col·laboració amb les empreses, per tal de "professionalitzar el seu aprenentatge", es va comptar amb “diverses fases”, segons explica l'Escola Illa i que es va iniciar el mes de febrer de 2022. Van participar alumnes de primer i segon curs del cicle formatiu d'Il·lustració.Tot plegat, es va traduir amb una trentena d'esborranys de futures Bussi. I en aquest pas, els alumnes van comptar amb la col·laboració de l'il·lustrador Óscar Julve i l'artista Aïda Navarro. Els estudiants van seguir tot el procediment, igual com si fos un encàrrec professional. Així, van elaborar un dossier, amb les diverses perspectives del personatge creat; el marxandatge que se'n derivaria i la mascota feta amb plastilina.

 

Les diferents perspectives de la mascota Foto: Escola Illa


Un cop el jurat -format per representants municipals, membres de TUS i professionals del disseny- va avaluar cadascuna de les presentacions, "per unanimitat", remarca l'Escola Illa, va escollir la Bussi, que havia firmat l'alumne Arianne Lara. Al seu costat, els examinadors també van coincidir en les dues finalistes: Natàlia Santos i Marina Justo. En aquesta fase ja es va posar data per a la seva presentació, el 22 de setembre, en el marc de la Setmana de la Mobilitat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TUS SCCL (@tussccl)


Això volia dir que calia engendrar la Bussi, traslladar-la del paper a la vida real. I en aquesta etapa del procediment, la darrera, va aparèixer l'Elisa Boada, que es va encarregar d'aquesta tasca. I la resta de la història, ja és coneguda per tothom.

Altres notícies que et poden interessar
 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació