Dalmases torna al Parlament després de pagar la multa per intimidar una periodista

Borràs anuncia que ja té l'alta mèdica i reafirma la "màxima confiança" en ell

Laura Borràs i Francesc de Dalmases en una imatge d'arxiu.
Laura Borràs i Francesc de Dalmases en una imatge d'arxiu. | Adrià Costa
10 de gener del 2023
Actualitzat a les 14:14h
El diputat i exvicepresident de Junts Francesc de Dalmases s'ha reincorporat a la vida parlamentària després de la polèmica per haver intimidat una periodista del FAQS. La seva actitud intimidatòria, que va reconèixer ell mateix i també un informe intern del partit després d'haver estat avançada per Nació, va forçar la seva dimissió de la cúpula del partit. El mateix dia en què es va oficialitzar, el diputat i mà dreta de Laura Borràs va patir un atac d'ansietat que li va suposar baixa mèdica. Ara, després de rebre l'alta, ha tornat a la cambra catalana, i també ha pagat la multa de 600 euros imposada per la mesa del Parlament, segons ha pogut saber Nació de fonts parlamentàries. Concretament, ha pagat la quantitat a través d'una transferència aquest mateix dimarts.

També durant la jornada d'avui, en roda de premsa, la portaveu de Junts Mònica Sales ha confirmat que Dalmases "ja té l'alta" i que s'ha "incorporat a l'activitat parlamentària". Poc abans, al matí, la presidenta de Junts, Laura Borràs, ha explicat el mateix en una entrevista al programa Cafè d'idees de RTVE. També ha detallat que manté la "màxima confiança" en l'àmbit personal i polític amb Dalmases, del seu entorn més estret.

La presidenta de Junts, en la mateixa entrevista, ha negat haver tingut en coneixement que diputades del seu partit hagin denunciat un mal comportament de Dalmases, al contrari del què ha aparegut en diverses informacions. Fins i tot, la consellera de Feminismes, Tània Verge, va assegurar el mes de novembre que el seu Departament ha atès dones afectades per la conducta del diputat de Junts. Ho va dir en una entrevista al mateix programa de RTVE. "Nosaltres no hem tingut aquesta constància", ha insistit Borràs aquest dimarts, i ha demanat donar per tancada aquesta polèmica, que ha titllat de "molt dolorosa"

Amb la reincorporació de Dalmases acaba així la polèmica per la seva intimidació. En concret, va ser el 15 de novembre, després d'una llarga dilatació, que la cambra catalana finalment va decidir sancionar el diputat amb una amonestació pública -que apareix al portal de transparència del Parlament- i amb la multa de 600 euros, la sanció mínima segons el codi de conducta del Parlament.