Trobar parella després dels 50 anys: consells i mètodes per aconseguir-ho

Trobar algú amb qui iniciar una relació és complicat sempre, però més a partir de certa edat, quan els cercles socials són més reduïts i ja es tenen manies i hàbits molt consolidats

Consells i mètodes per trobar parella a partir dels 50 anys
Consells i mètodes per trobar parella a partir dels 50 anys | Arxiu
Nació
09 de gener del 2023
Actualitzat el 10 de gener a les 10:18h
Trobar parellano és gens senzill. El mètode de fer-ho, a més, varia molt segons en quina etapa de la vida es troba cada persona. No és el mateix buscar-ne quan es tenen vint anys i tota la vida al davant, que fer-ho amb cinquanta, quan habitualment es tenen coberts tots els àmbits, des del professional fins al familiar, així com l'econòmic, i menys temps. La majoria de persones pensen que a partir dels 50 anys ja tenen poques oportunitats de trobar parella i, fins i tot, que les cites ja no són per a ells.

Els hàbits i les manies de cada persona estan molt arrelats i creuen que els seria molt complicat adaptar-se a la vida de l'altre. Això, que, per una banda, pot ser un inconvenient, també pot ser un gran avantatge. Només cal mirar-ho per la part positiva. I és que buscar parella amb 50 anys vol dir tenir molt clares les idees, tenir un nivell de maduresa elevat i una experiència prèvia que t'ha fet descobrir què vols i què no vols a la teva vida. 
 

Consells per trobar parella després dels 50 anys

En primer lloc, és important preguntar-se fins a quin punt és important la vida en parella abans de posar-se a buscar amb qui compartir-la i tenir en compte si s'està disposat a conèixer algú i donar-li part del teu temps. Una altra cosa essencial que cal fer si es vol trobar parella quan ja s'han complert els 50 anys és analitzar-se a un mateix i saber l'experiència que s'ha tingut prèviament en l'amor per no caure en els mateixos errors del passat.
 
  • Un factor clau abans de tornar-se a enamorar és ser feliç amb un mateix. Si això no es compleix, serà complicat poder donar a l'altra persona l'afecte que es pugui merèixer i tenir una relació sana des de l'inici. En aquest sentit, no precipitar-se és indispensable.
  • És un gest inconscient intentar crear bona impressió quan es coneix algú per primera vegada. Es mostra tot el millor que es té i s'evita mostrar qualsevol defecte, per petit que sigui. I això, sovint, dificulta encara més trobar parella. Per tant, un consell és ser un mateix i no fingir.
  • Per poder millorar la imatge d'un mateix cal analitzar-se i detectar els punts febles i dificultats per, després, treballar-les i millorar. Fer-ho, més enllà d'ajudar i agilitzar la tasca de trobar parella, fa sentir millor amb un mateix.
  • Amb la maduresa, és crucial esprémer el dia a dia per gaudir-lo, així com de les persones que es tenen al voltant. No cal fer bogeries, però sí evitar pensar molt amb el futur i viure més el present.
  • No plantegis el compromís des del primer moment. Buscar parella no ha de voler dir aconseguir una relació per a tota la vida, sinó trobar algú amb qui poder gaudir de bons moments. Les mitges taronges no existeixen.
 

On trobar parella

Una de les preocupacions principals a l'hora de buscar parella és on fer-ho. Les persones, quan es fan grans, acostumen a tancar els seus cercles d'amistat i a reduir la interacció amb la gent de fora d'aquests espais. Es busca comoditat i calma. Això, però, pot ser un impediment a l'hora de tornar al "mercat" i emprendre la cerca de parella. En aquest sentit, dues opcions que poden ser útils són les aplicacions de cites o endinsar-se en cercles socials especialitzats.
 

Apps de cites

Les aplicacions de cites són una boníssima opció per conèixer gent nova, diferent, i d'entorns totalment llunyans als que s'està habituat. És possible que no es trobi el gran amor, o sí, però el fet de coincidir amb persones amb gustos similars genera situacions agradables i divertides.

Cal, però, alar alerta amb les expectatives molt altes per trobar parella molt ràpidament, ja que no és habitual que sorgeixi a la primera. Ni a la segona. La paciència és una gran aliada quan s'utilitzen aplicacions de l'estil de Tinder, sDarling, Meetic o Flirt. A més, n'hi ha algunes que estan pensades per a un sector de la població d'edat determinada, com ara Amor40 -per a majors de 40 anys-, o Solteros50.
 

Cercles socials

Les agències matrimonials per trobar parella són una de les opcions més segures i confortables si es busca una relació seriosa i estable. Una de les millors característiques d'aquestes agències és que es pot tenir l'assessorament de professionals que ajuden a trobar algú amb afinitats similars. A més, són una alternativa ideal a les aplicacions de cites perquè no s'hi perd tant temps.

D'altra banda, els cercles socials més convencionals, com els grups d'amics, o els entorns per on habitualment es mou algú -gimnàs, cafeteria on s'esmorza, edifici de la feina...- són també un lloc on poder trobar parella. Tot i això, sovint són llocs on ja es coneix tothom i, per tant, és més complicat que, de sobte, sorgeixi l'interès cap a un dels membres, i que aquest sigui mutu.