El Barça guanya l'Atlètic de Madrid per la mínima i ja és líder en solitari

Els blaugrana aconsegueixen una victòria que val or per 1 gol a 0 en un partit de contrastos, a voltes amb molta personalitat i d'altres més tendre

08 de gener del 2023
Actualitzat a les 23:09h
El Barça, contra l'Atlètic de Madrid.
El Barça, contra l'Atlètic de Madrid. | FCB
Partit interessantíssim del Barça al Wanda Metropolitano (Madrid). En un matx molt tàctic contra l'Atlètic de Madrid, els blaugrana han aconseguit fer molt mal als de Diego Simeone i guanyar per 1 gol a 0. Un resultat que, tot i que sigui per la mínima, val or, sobretot quant a sensacions, però també perquè la victòria fa que dormi líder en solitari, tres punts per sobre del Reial Madrid. L'examen d'avui era d'exigència i el Barça, sens dubte, l'ha aprovat. 

La primera part ha estat dividida en dos. Els primers 30 minuts han estat clarament dels de Xavi i els últims 15, de l'Atlètic. Els blaugrana han patit molt, però han pogut fer valdre el resultat. Gràcies, també, a l'actuació de Marc-André ter Stegen que ha salvat una defensa que a voltes ha estat tendra. Sobretot quan més han patit els de Xavi ha estat amb la pressió alta del rival. No obstant això, la pressió del Barça ha funcionat i, en la primera part, ha aconseguit recuperar fins a 43 vegades la pilota, tant en camp contrari com propi.
 

Els rostres del matx

Ansu Fati ha anat de menys a més. Ha passat de puntetes pel partit i el tècnic blaugrana n'ha acabat prescindint. El protagonisme ofensiu ha estat per a Ousmane Dembélé, autor del primer gol del Barça al minut 23. Un gol que, precisament, ha estat el que ha fet treure el cap als de Simeone, que han fet un pas endavant en tots els nivells tot just després.

L'Atlètic ha concedit espais, però els blaugrana no han sabut trobar jugadors determinants al davant ni tampoc optar pel joc vertical per evitar que els atacants de Simone no arribessin amb tanta convicció i acabar de rematar el resultat. Ha faltat, en part, no tenir por a ensenyar les urpes, així com més personalitat i autoritat amb la pilota. També s'han perdut alguns duels individuals que és important polir de cara a futur. 

No obstant això, a la segona part el Barça ha estat defensivament, molt segur. Hi ha hagut més sensacions que no pas veritable perill i, a diferència dels dos últims partits, en els quals el Barça ha estat molt fluix, la presència de l'equip en alguns minuts ha estat notable. A vegades, s'acaben els partits i no se sap ben bé a què juguen els de Xavi. Aquest diumenge, encara que no hagi estat una sensació majoritària, s'ha deixat entreveure. La part més negativa de l'encreuament ha estat, probablement, la vermella a Ferran Torres per una pica-baralla del tot reprovable amb Stefan Savic, que també li ha costat l'expulsió.