TMB farà controls d'alcoholèmia i drogues als conductors de busos

Els sindicats rebutgen el protocol, asseguren que la plantilla no té problemes de "drogodependència" i amenacen en presentar una demanda

Un autobús de la línia V-17 de Barcelona
Un autobús de la línia V-17 de Barcelona | ACN
Nació
08 de gener del 2023
Actualitzat a les 14:50h
Novetat d'any nou als Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Els conductors d'autobusos seran sotmesos a controls d'alcoholèmia, drogues i psicofàrmacs a partir d'aquest dilluns, segons ha avançat la periodista Anna Punsí. 
 
En un inici, els controls seran aleatoris i voluntaris, però el comitè d'empresa ja ha mostrat el seu rebuig al protocol i els sindicats obren la porta a denunciar l'empresa de transports públics. Des de CGT bus detallen que els controls d'alcohol i drogues són obligats per als conductors de metro per llei, però no per als d'autobusos.

A més, el sindicat també denuncia que la decisió no ha estat consensuada ni amb els serveis mèdics de la companyia ni tampoc amb el comitè d'empresa i consideren que no està justificada. "La plantilla, en general, no té un problema de drogodependència", explica un dels representants, tot i els casos puntuals que han anat sortint sobre consum de drogues.

L'obligatorietat dels tests serà efectiva a partir del mes de febrer. El protocol marca que si un treballador es nega a sotmetre's a la prova d'alcohol o drogues se'l considerarà automàticament positiu. Això no agrada els sindicats, que no descarten demandar TMB. Per evitar situacions incòmodes, la companyia ha enviat una carta a la plantilla en què demana la seva col·laboració.

Arxivat a