1 de 10
INFORMÀTICA

Una drecera per a cada lletra del teclat: aquestes són totes les combinacions possibles

Algunes permeten treballar amb més rapidesa

Imatge d'arxiu d'un teclat | Pexels
per Nació, 7 de gener de 2023 a les 18:40 |
És de coneixement bàsic per a qualsevol usuari d'un ordinador amb teclat que si es combina la tecla Ctrl amb la lletra C o amb la lletra V, prement-les totes dues alhora, es podrà copiar o enganxar, per exemple, un text en un document. Aquestes dues, però, són només dues de les possibles dreceres que facilita la combinació amb el Control. Un fil d'un usuari a Twitter s'ha fet viral per recollir-les totes, una per a cada lletra, des de l'A a la Z.

El Ctrl+A és l'opció per seleccionar tot el text. Si, a més, es vol convertir a negreta, caldrà afegir-hi el Ctrl+B. Més tard, en cas de voler-lo copiar, Ctrl+C, però si es vol obrir la finestra del format del text, Ctrl+D serà la millor opció. Per centrar-lo, no cal fer res més que clicar Ctrl+E, i si es vol cercar alguna paraula, Ctrl+F. Això últim, però, és per a l'interior d'un document o d'una pàgina, mentre que si el que es vol és obrir el cercador en un navegador per cercar alguna paraula, caldrà fer servir Ctrl+G.


Les opcions són moltíssimes més, fins a arribar a la Z, que és sinònim de "desfer" en cas de combinar la tecla amb el Control. El recull ha arribat a més de 60.000 retuits i és una manera de treure-li el màxim suc al nostre ordinador.

 

 

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació