La intel·ligència ucraïnesa creu que Putin té un càncer terminal

El cap dels serveis d'Intel·ligència militar d'Ucraïna assegura que al president rus "no li queda gaire temps de vida"

Vladímir Putin, entre els comandants de les seves forces armades
Vladímir Putin, entre els comandants de les seves forces armades | Europa Press
Lluís Girona
05 de gener del 2023
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 18:10h
L'estat de salut de Vladímir Putin torna a ser motiu de debat. El cap dels serveis d'Intel·ligència militar d'Ucraïna, Kirilo Budanov, ha assegurat aquest dimecres que el president rus pateix un càncer que estaria en un estat terminal: "No li queda gaire temps de vida", ha detallat Budanov, que a la vegada ha explicat que Putin "ha estat malalt durant molt de temps".

I és que la salut del líder del Kremlin ha estat motiu d'especulació des de fa mesos, especialment des de l'inici de la guerra a Ucraïna. Se l'ha vist amb problemes de mobilitat en algun dels actes públics en què ha participat en els últims mesos, mentre que la mateixa intel·ligència ucraïnesa ha assegurat que el president rus ha fet servir un doble per fer aparicions públiques. Una marca negra a la mà també va encendre els rumors fa uns mesos.

Per altra banda, el cap de la CIA, William Burns, va afirmar ja al juliol que no hi ha proves que suggereixin que Putin està malalt. "Pel que puc dir, està massa sa", va dir llavors Burns durant el Fòrum de Seguretat d'Aspen abans d'afegir que les seves valoracions "no suposen un judici dels serveis d'Intel·ligència".