Per què escrivim cartes als Reis d'Orient? Aquest n'és l'origen

El naixement de la tradició es remunta al segle XIX, com un homenatge a la figura de Sant Nicolau

Melcior agafant la carta d'un petit santcugatenc
Melcior agafant la carta d'un petit santcugatenc | Aj. de Sant Cugat - Lali Puig
Nació
05 de gener del 2024
Actualitzat a les 15:24h
La nit més màgica de l'any és cada vegada més a prop i el marge per redactar la carta als Reis d'Orient és ja ínfim. Si encara no s'ha fet, cal córrer. Si no, es corre el perill que els regals no arribin correctament. La nit del 5 de gener i el matí del 6 involucren un misticisme il·lusionant i ple de matisos. Si bé, no hi ha llar on no s'escrigui la carta als Reis.

Es tracta d'una tradició relativament recent, tot i que fa referència a un fet succeït ara fa 2024 anys. El seu origen es remunta al segle XIX i, des d'aleshores, contribueix a crear l'atmosfera màgica d'aquesta vigília. Es coneix com la tradició de l'Epifania i consisteix en un homenatge a Sant Nicolau -el Pare Noel, per alguns-.

En un inici, la carta es redactava només la nit del 5 de gener perquè era aquell dia quan es creava tota la màgia. Amb el pas del temps, però, la tradició s'ha anat modificant. Ara, s'ha passat d'entregar la carta als patges reials durant la cavalcada a, en alguns casos, fins i tot enviar-la per internet.