El Barça guanya a la pròrroga al modest Intercity en un partit que s'ha complicat més del compte

El conjunt de Xavi domina amb suficiència, però tres desconnexions defensives gairebé li costen un bon ensurt a la Copa del Rei (3-4)

Ousmane Dembélé intenta progressar contra dos defeses de l'Intercity
Ousmane Dembélé intenta progressar contra dos defeses de l'Intercity | FCB
Marc Orts
04 de gener del 2023
Actualitzat a les 23:33h
El Barça ja és equip de vuitens de final de la Copa del Rei. No sense suar. Els homes de Xavi han aconseguit una innecessàriament ajustada victòria a la pròrroga (3-4) davant l'Intercity Sant Joan d'Alacant, que milita a la Primera Divisió RFEF -la tercera categoria del futbol espanyol-. El partit s'ha jugat a l'històric Estadi José Rico Pérez, de l'Hèrcules, per poder incorporar l'allau d'aficionats locals, a qui no ha decebut.

Els culers han començat a decantar la balança ben aviat. Al segon minut de partit, Ronald Araujo, que tornava a l'onze titular després de la lesió, s'ha llençat en planxa al primer pal per rematar de cap un bon centre de Pablo Torre a la sortida d'un córner i marcar el 0 a 1. I no només ha decantat la balança, també el camp, ja que des d'aleshores el modest conjunt local -modest, però és el primer club espanyol en sortir a borsa- no ha estat capaç de sortir de la seva mitja pista defensiva durant un quart d'hora.

Quan ho ha fet, però, ho ha fet amb molt perill. Aaron Pinan ha protagonitzat un eslàlom frenètic, s'ha plantat a l'interior de l'àrea d'Iñaki Peña, l'ha regatejat i ha definit amb l'interior en direcció a la xarxa. Si bé, Araujo ha salvat el gol sota la línia amb una meritòria segada. Aquest parèntesi no ha modificat la dinàmica de la primera part, que es pot resumir amb un nom propi: Pablo Torre.

A la represa, el Barça ha tornat a agafar el timó i ha monopolitzat, de nou, la possessió de la pilota. Si bé, el segon gol de la tranquil·litat no arribava i se succeïen les ocasions desaprofitades. Ferran Torres i Ousmane Dembélé han estat molt prolífics, aprofitant bones passades de Torre, però han estat igualment desencertats de cara a porteria. I, com acostuma a passar, el futbol no perdona.

De nou a la sortida d'un córner, l'Intercity ha aconseguit connectar una bona jugada i Soldevila, format a les categories inferiors del Barça, ha empès l'esfèric, amb l'interior i dins l'àrea petita, fins al fons de la porteria. Minut 59, 1 a 1 i retorn a l'inici. Pedro Torre, que estava sent el millor, ha pagat els plats trencats i ha estat substituït per Gavi, que li ha donat un punt més d'energia a l'equip. Això sí, els nervis només han durat deu minuts, fins al 69, quan Dembélé ha compensat les ocasions fallades amb un golàs de vaselina al més pur estil del futbol sala (1-2).

Però el Barça es volia complicar la vida. Una desconnexió general de tot l'equip ha deixat que un equip dues divisions inferior connectés un centre dins l'àrea petita per segona vegada i tornés a restablir l'empat al marcador (2-2). Soldevila, com el nen que està somiant, aconseguia un doblet que no oblidarà mai. Ara, Raphinha s'ha encarregat de despertar-lo -momentàniament- de pressa i, només tres minuts després, ha marcat el 2 a 3 de segon pal a passada de Jordi Alba.

I, quan tot semblava finalment encaminat, Marcos Alonso ha protagonitzat una inexplicable pèrdua d'últim home que Soldevila, qui si no, ha castigat amb el 3 a 3 davant un Iñaqui Peña molt poc segur sota pals i que podria haver fet més. Gol per sota les cames i a la pròrroga, davant la sorpresa d'una afició local que no s'hauria pogut imaginar aquest escenari abans de començar el partit.

Ansu Fati. Ha hagut d'aparèixer el jugador més qüestionat de la plantilla des de la banqueta per reivindicar-se i marcar el definitiu 3 a 4. Des de segona línia, ha connectat una bona passada enrere de Raphinha per, després d'un afortunat rebot en un defensa, trobar porteria abans de la mitja part del temps extra.

El Barça s'ha presentat a Alacant sense Pedri ni Lewandowski, a qui Xavi ha volgut protegir. Si bé, el descans del davanter polonès s'allargarà tres setmanes més, després que el Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD, per les seves sigles en castellà) hagi decidit mantenir la seva sanció i hagi desestimat la cautelar que li va ser concedida pel Tribunal Contenciós de Madrid i que li va permetre jugar contra l'Espanyol. El club blaugrana ha anunciat que acata la decisió i no demanarà una mesura cautelaríssima.