Aquest any hem après que... A Joan Carles I només el defensa la Fiscalia

La prescripció dels delictes i el fet d'haver-los comès sent cap de l'estat han blindat la figura del rei emèrit davant les investigacions

Joan Carles I, a Sanxenxo.
Joan Carles I, a Sanxenxo. | Europa Press
30 de desembre del 2022
Aquest any ha quedat clar que la fiscalia és l'últim defensor del monarca emèrit. Joan Carles I, a Abu Dhabi des de fa més de dos anys, afrontava tres diligències d'investigació. Una estava lligada a una trama de comissions il·legals perduda al desert de la península aràbiga, en la via del tren de les ciutats de Medina a la Meca. L'empaitava també una investigació sobre la fortuna oculta a l'illa de Jersey, un paradís fiscal, i l'ús de targetes opaques per part de membres de la família reial.

El març passat, la fiscalia del Suprem va anunciar que tancava la investigació contra el rei emèrit, deixant clar que no hi hauria querella contra el pare de l'actual rei Felip VI. Els delictes o havien prescrit o es van cometre quan Joan Carles I regnava, el que li atorgava inviolabilitat. Els fiscals li cauen bé al monarca emèrit. L'any s'ha acomiadat amb un altre anunci, en aquest cas de la fiscalia britànica, atorgant immunitat a l'excap d'estat davant la querella per assetjament presentada per la seva antiga amant Corinna Larsen.