Un farsant i una «boja», protagonistes dels 10 milions a la plaça Urquinaona

L'administració de loteria 97 celebra en solitari la venda gairebé íntegra del número 36142, amb l'excepció d'una veïna habitual que ha comprat un dècim amb cada terminació i un senyor amb ganes de sortir "a la tele"

El propietari i els treballadors de l'administració 97 de Barcelona celebrant un cinquè premi
El propietari i els treballadors de l'administració 97 de Barcelona celebrant un cinquè premi | I.M.
22 de desembre del 2022
Actualitzat a les 14:46h
#AquíSíToca. Així rep els clients l'administració de loteries ubicada a la cruïlla de la plaça Urquinaona i el carrer Trafalgar durant tot l'any. Avui, però, el 22 de desembre del 2022, s'ha convertit en un missatge real. Passaven pocs minuts de les 12.30 del migdia quan els nens de Sant Ildefons han cantat dos cinquens premis seguits, el 79138 i el 36142. Aquest darrer, venut gairebé íntegrament a l'administració número 97, on s'han repartit gairebé 10 milions d'euros.

"Estava entristit perquè a Barcelona no s'havia repartit res, només dècims solts, i mentre deia això la meva dona i filla han començat a cridar perquè ha tocat el cinquè que hem venut", explica l'administrador, Pedro Fortuño. Tot i l'emoció del propietari, família i treballadores, fora de les portes del local només hi havia periodistes i càmeres que esperaven clients per celebrar la bona notícia. La realitat, però, és que només dues veïnes emocionades per haver guanyat un premi, "el primer de la meva vida", han fet acte de presència. Bé, i també un farsant amb ganes de "sortir a la tele" que s'ha passat tot el matí a l'administració i s'ha fet passar per guanyador quan han arribat els mitjans. Amb el got de cava a la mà s'ha inventat que havia comprat el dècim començat en 36 perquè és l'any que suposadament va nàixer el seu pare. 

Per què, és habitual la poca eufòria? "L'experiència em diu que la gent és súper discreta", assegura el també advocat. I és que fins i tot els abonats que setmanalment compren el número premiat no comenten "res": "Actuen com si no hagués tocat, tot i que nosaltres sabem que sí perquè sempre trien el mateix número". El premi, però, està estés per tot Barcelona, i és que a l'administració de plaça Urquinaona s'hi apropen veïns de tota la ciutat. Tot i això, Fortuño assegura que els aldarulls de la tardor del 2019 i la pandèmia n'han reduït la presència.

Acompanyada de la seva gosseta Mona, l'Elena ha decidit apropar-se per abraçar la treballadora que li va vendre el dècim premiat. És veïna del barri, concretament de la ronda Sant Pere, i cada any per Nadal i per Reis compra alguns dècims a l'administració 97 de plaça Urquinaona. Enguany ha fet una excepció i s'ha gastat 200 euros en loteria de Nadal: "Dona'm un dècim de cada terminació, almenys me'n tornaran un". 

"És una boja: del 0 al 9, una boja", exclama la dependenta que li va entregar els dècims setmanes enrere: "He arribat aquí per entregar-te a tu el número guanyador", li repeteix amb llàgrimes als ulls. I és que fa poc més d'un mes que l'Anna treballa a l'administració. L'Elena ha volgut agrair-li la "gestió" i la bona sort que li ha portat i després de comprovar diverses vegades que el cinquè premi que cantaven a la televisió era el que ella tenia a les mans ha baixat al carrer: "No m'ho crec encara. Estic en shock".