1 de 10
Habitatge

Barcelona estrena nova fornada de pisos fets amb contenidors marítims

La promoció consta de 42 nous habitatges d'estada temporal que aniran destinats a famílies pobres que fa més de dos anys que estan en pensions

Els nous pisos APROP de Glòries, des del carrer | Europa Press
per Nació, Barcelona | 21 de desembre de 2022 a les 17:20 |
L'Ajuntament de Barcelona ha oficialitzat l'estrena d'una nova fornada dels Allotjaments de Proximitat Provisional (APROP), més coneguts com a pisos fets amb contenidors marítims. Es tracta de 42 nous habitacles pensats per a una estada temporal i dirigits sobretot a famílies pobres que fa més de dos anys que viuen en pensions per la manca d'habitatge assequible. El 86% dels que entraran a viure en aquests pisos de pas compleixen aquest perfil. "Ens fa mal reconèixer-ho", ha expressat la tinent d'alcaldia responsable de Drets Socials, Laura Pérez. 

Aquest nova promoció de pisos APROP s'ha construït en mig anys i s'ha ubicat a tocar de Glòries, després que els primers 12 pisos-contenidor s'instal·lessin al barri Gòtic. La idea de l'Ajuntament és anar descentralitzant aquests projectes, que no resolen la manca d'un habitatge definitiu però que milloren les condicions d'intimitat i adequació de la llar per a les famílies. En aquest sentit, els perfils de famílies que viuran als pisos de Glòries són famílies amb menors a càrrec, de les quals la majoria són monoparentals i encapçalades per dones. El nou pla APROP, a més, inclou cinc educadors i treballadors socials que faran acompanyament a les famílies, i que estaran al cas de la coordinació amb serveis socials.


Les famílies pagaran entre el 20% i el 30% dels seus ingressos per estar-se en els habitatges provisionals. Un preu, d'altra banda, molt similar al que pagarien en un habitatge social definitiu com els que esperen. 

Sobre els nous pisos, el consistori detalla que n'hi ha 35 que són per a diverses persones, que tenen una superfícies útil de 53 metres quadrats, amb dos dormitoris. A més, hi ha set pisos provisionals individuals. En aquest cas, tenen 26 metres quadrats d'espai útil. I tots tenen un petit balcó exterior.


 

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació