Sánchez Llibre i Garamendi fumen la pipa de la pau

Una trobada del president de Foment amb el líder de l'empresariat espanyol posa fi a la crisi entre totes dues entitats

Josep Sánchez Llibre i Antonio Garamendi en una trobada amb altres empresaris a Foment.
Josep Sánchez Llibre i Antonio Garamendi en una trobada amb altres empresaris a Foment. | ACN
21 de desembre del 2022
Actualitzat a les 11:53h
La trobada celebrada dimarts pels presidents de la patronal espanyola, Antonio Garamendi, i el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha tancat la crisi oberta entre totes dues organitzacions amb motiu de les eleccions celebrades el novembre passat en què Garamendi va ser reelegit. Sánchez Llibre continuarà com a vicepresident de la CEOE en el nou mandat de l'empresari basc.

Des de Foment no amaguen la seva satisfacció amb com quedarà la nova executiva de la CEOE proposada per Garamendi. Junt amb Sánchez Llibre, entren a la junta Baldiri Ros (Institut Agrícola Català Sant Isidre) i Santiago García-Nieto (Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya-ConfeCat), vicepresidents de Foment. 

A més, Garamendi també inclourà a José María Rodríguez (ASEDAS), que és membre del comitè executiu de la patronal catalana. Així doncs, quatre membres de la direcció de Foment seran al nucli dur de la CEOE. A més, hi ha també representants empresarials catalans com Francisco Belil i Joan Gaspart

Hi havia optimisme en el si de Foment sobre la superació de la trencadissa produïda, que es va expressar en la candidatura crítica amb Garamendi que va encapçalar Virgínia Guinda, una altra vicepresidenta de Foment. Des de l'entorn de Foment es recorda sempre el paper històric de la patronal catalana en la fundació de la CEOE i aquesta crisi havia ferit moltes sensibilitats. Ara, totes dues parts mostren alleugerides la fi de la ferida.

Valentí Pich (BNIFX Pich Advocats Economistes) continuarà també sent el president de la Comissió Legal de CEOE, com en el mandat anterior. Aquest dimecres, Sánchez Llibre ha agraït "la generositat del president de la CEOE" i ha destacat en un comunicat que se senten "satisfets amb el paper que poden jugar".