Els Mossos arresten un pare per segrestar i intentar casar la seva filla a la força

La família desaprovava la relació de la jove de 19 anys amb el seu xicot i, per això, la van obligar a presentar una denúncia falsa en una comissària de Barcelona

El progenitor ha estat deixar en llibertat amb càrrecs, però amb una ordre d'allunyament.
El progenitor ha estat deixar en llibertat amb càrrecs, però amb una ordre d'allunyament. | ACN
Nació
20 de desembre del 2022
Actualitzat a les 12:08h
Feia set mesos que no veiem un cas similar. En aquella ocasió, un pare va matar les seves dues filles després de portar-les, enganyades, al seu Pakistan natal per voler separar-se dels seus marits, que eren els seus cosins, i que així no poguessin venir a l'Estat. El cas actual no ha tingut, de moment, final fatal, però la història també és prou tràgica. 

La vida d'una altra dona, també pakistanesa, s'ha tornat a veure sacsejada per la violència de gènere a Barcelona. Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat divendres un home que va segrestar i intentar segrestar a la força la seva filla de 19 anys. La va retenir a casa i la va obligar a presentar, de matinada, una denúncia falsa contra la seva parella per maltractament en una comissària de la ciutat. Tal com regeix el protocol, la jove va rebre assistència d'una advocada. Va ser a ella a qui li va confessar que el seu pare l'havia obligat a muntar tot l'espectacle sota l'amenaça d'enviar-la al Pakistan. Tot plegat perquè la família desaprovava la relació amb el seu xicot.
 

Llibertat amb càrrecs i una ordre d'allunyament

Paral·lelament a la tramitació de la denúncia, el pare va actuar de jutge i la seva sentència va ser tancar-la a l'habitació sota estricta vigilància per evitar que pogués veure la seva parella. A banda d'això, la seva família li va transmetre que ja li havien trobat un marit pakistanès per Internet, amic del progenitor.

Poc després, els Mossos van detenir i denunciar el pare, la mare i el germà de la dona. Més tard, van activar tots els mecanismes pertinents per protegir la víctima, que ha estat apartada de la seva família. Ara, el progenitor ha quedat en llibertat amb càrrecs i té una ordre d'allunyament sobre la seva filla després de passar a disposició judicial.

Arxivat a