Anna Grau es postula com la salvadora de Ciutadans a Barcelona

La diputada al Parlament presentarà candidatura per ser l'alcaldable de la formació taronja el maig vinent, després de la crisi que va comportar la dimissió de Luz Guilarte

Anna Grau i Carlos Carrizosa, al Parlament.
Anna Grau i Carlos Carrizosa, al Parlament. | Adrià Costa
19 de desembre del 2022
Actualitzat a les 20:26h
Fa unes setmanes que la direcció de Ciutadans treballa per definir la seva candidatura a les eleccions municipals a Barcelona, després de la darrera crisi viscuda al grup municipal. Mentre s'espera que el comitè de garanties resolgui el cas del regidor Francisco Sierra, expulsat de la formació, al rescat ha sortit la periodista Anna Grau, actualment diputada al Parlament, que ha confirmat aquest dilluns que s'hi presentarà "per fer un salt cap al retrobament i la confiança".

En una entrevista a La Vanguardia ha explicat que es posa "humilment" a disposició del partit i de tots els votants. "Jo soc partidària de resoldre els conflictes parlant. Un dels problemes que ha tingut el partit és que s’ha escoltat poc. Si faig el pas endavant, és per representar Cs amb una candidatura independent, sense cap servitud. I vull fer-ho amb diàleg, retrobament i lleialtat", ha afegit. Grau admet que Cs ha viscut una "crisi de credibilitat" i, segons ha dit, "això s'arregla mirant als ulls de la gent".

Grau s'ha postulat com a candidata a l'alcaldia durant la reunió del comitè executiu autonòmic de Cs a Catalunya. Malgrat que els estatuts actuals del partit no obliguen a fer primàries a Barcelona la direcció catalana ja va començar a preparar-se setmanes enrere per convocar-ne unes a la capital catalana, i amb l'anunci de Grau el partit ha decidit finalment fer-ho. Un dels arguments que es va esgrimir és que cal tenir en compte que l'any vinent, en el procés de refundació del partit a nivell espanyol, probablement es reformaran els estatuts i es podria reduir el llindar d'afiliats necessari per fer primàries, de manera que en previsió d'aquesta situació ja s'opta per convocar-les ara.

Amb aquest moviment, Grau es postula com la salvadora de la formació taronja a Barcelona, que ha viscut unacrisi infinita durant tot el mandat. Els sis regidors elegits per la coalició entre el partit taronja i Barcelona pel Canvi -la marca electoral de Manuel Valls- no van resistir ni la sessió de constitució del consistori. Valls i Eva Parera, actualment al capdavant de Valents, se'n van desmarcar quan l'exprimer ministre francès va decidir facilitar l'elecció d'Ada Colau.

Aquesta fractura ja va indicar la manca de cohesió entre tots els protagonistes. Ciutadans, amb Inés Arrimadas al capdavant, afronta un procés de refundació exprés camí del nou cicle electoral que en pot comportar, si es compleixen les travesses, la residualitat. Com s'ha arribat fins aquí? La regidora Marilén Barceló va abandonar el partit a mitja legislatura, el maig del 2021, i ha acabat fitxant per Valents, format per Parera i Óscar Ramírez, que va entrar quan la sortida de Valls va fer córrer la llista.

Barceló es manté formalment com a regidora no adscrita i subscriu les intervencions i vots de Valents. La renúncia de Celestino Corbacho setmanes enrere -era regidor del grup com a independent- va tornar a fer córrer la llista i va accedir al consistori Noemí Martín, que es va alinear amb Paco Sierra amb un curiós moviment intern per desestabilitzar la ja expresidenta del grup municipal Luz Guilarte.
Arxivat a