Foment reclama uns pressupostos que no vagin «contra les grans empreses»

El president de la patronal catalana, Josep Sánchez Llibre, assegura que l'empresariat té "més ànima social que els comuns" i defensa un augment de l'SMI, però dins del pacte de rendes

Josep Sánchez Llibre i Pere Aragonès, en un acte públic.
Josep Sánchez Llibre i Pere Aragonès, en un acte públic. | ACN
19 de desembre del 2022
Actualitzat a les 14:06h
El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha reclamat de nou al Govern i a les forces polítiques que aprovin uns pressupostos i que es caracteritzin per una "fiscalitat competitiva i donar confiança" a la inversió. Ha assegurat que els comptes generals de l'Estat "no són els millors per a la competitivitat, però com a mínim són uns pressupostos". En referència a unes declaracions de Jèssica Albiach, delscomuns, afirmant que els perdedors de l'acord dels comuns amb el Govern pels pressupostos eren Foment i Endesa, el líder empresarial ha dit que Foment no va en contra de ningú i que té "més ànima social que els comuns". 

Sánchez Llibre ha recordat que Foment del Treball va ser la primera patronal a pronunciar-se en favor de l'increment de salaris, i que veuen bé una pujada de l'SMI, però dins d'un pacte de rendes liderat pel president del govern. Ha reiterat, com ha fet en altres ocasions, que un possible increment com el que ara s'està estudiant s'hagi d'aplicar de manera lineal per a tots els segments professionals. 

El cap dels empresaris ha demanat a la Generalitat que busqui la màxima "complicitat" amb les forces parlamentàries i eviti una pròrroga dels comptes. En una trobada informativa amb motiu de les festes de Nadal, el dirigent patronal ha afirmat que el context d'incertesa fa més peremptòria l'existència d'uns pressupostos. I ha tornat a demanar "respecte" per l'activitat dels empresaris, ja que la imatge del patró prepotent "i fumant amb puro" és pròpia d'altres èpoques: "A Foment defensem un empresari socialment responsable i quan parlem d'empresa ho fem també de treballadors i clients".

Josep Sánchez Llibre ha anunciat que aquest dimarts es reunirà amb el president de la CEOE, Antonio Garamendi, per reconduir les relacions entre totes dues patronals després de les eleccions a l'empresariat espanyol. S'ha mostrat "optimista" de cara a consolidar unes bones relacions amb la CEOE, de la qual Sánchez Llibre n'ha estat vicepresident els darrers quatre anys.