El govern de Colau aspira a anunciar «en breu» un acord amb ERC pels pressupostos de Barcelona

Martí confia a aprovar-los definitivament al ple de divendres vinent després de la comissió d'economia de dimecres que els ha de tramitar

Jordi Martí, regidor de pressupostos de Barcelon
Jordi Martí, regidor de pressupostos de Barcelon | ACN
Nació
16 de desembre del 2022
Actualitzat a les 12:36h
Dos mesos després de presentar la proposta de pressupostos per al 2023 a la resta de grups municipals, l'Ajuntament de Barcelona encarrila ara el tram final. Així ho ha anunciat aquest divendres el tinent d’alcaldia de Cultura i regidor de Presidència i Pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, que ha assegurat que les converses amb ERC sobre els comptes de la ciutat avancen “molt bé” i ha dit que espera que “en breu” es pugui anunciar l’acord.

“Totes les propostes que han fet les hem anat acceptant”, ha remarcat Martí aquest divendres al matí. De fet, ja s’ha convocat per a dimecres vinent la comissió extraordinària per tramitar els comptes, dos dies abans del ple que els hauria d’aprovar de forma definitiva. Aquesta mateixa setmana, el Govern de la Generalitat i els comuns han anunciat un acord sobre els pressupostos catalans.

Les propostes que han fet els republicans i el govern apunta que ha validat, però, són només una part de les iniciatives que ERC pretén vincular als comptes municipals. Les que el Govern veu amb bons ulls són les al·legacions inicials i formals que van fer els grups, però encara hi ha converses per influir amb alguna proposta interna. Així, fonts republicanes remarquen que les negociacions encara són obertes. Així ho ha exposat el regidor d'ERC Jordi Castellana, que ha ha reivindicat que les negociacions no es mouen "en cap intercanvi de pressupostos a diverses bandes".

Tot plegat, a més, arriba després que el líder socialista a l'Ajuntament, Jaume Collboni, ahir intentés encoratjar públicament Esquerra Republicana a fer un bescanvi de pressupostos. Segons les seves paraules, es va animar els republicans a crear un "un marc positiu" a través de facilitar l'avenç dels comptes anuals de Barcelona, perquè després el PSC faci el mateix al Parlament.

Martí ha explicat que la taula de negociació amb ERC la integren per part de l’executiu municipal la regidora Montse Ballarín i ell mateix. El govern ha dialogat amb els republicans i amb Junts, els dos grups que es van abstenir en la tramitació inicial. Ara bé, Martí ha reconegut que l’entesa amb JxCat és complicadaperquèpretenen canviar absolutament els comptes, mentre que amb els republicans “les coses van bé”, ha dit, i les propostes que han fet “milloren substantivament el pressupost”. “Les coses estan encarrilades”, ha conclòs.
Arxivat a