Cavalcada de Reis de Barcelona 2023: horari i recorregut

L'edició d'enguany, marcada pel retorn a la normalitat després de la pandèmia, estrena recorregut per adaptar-se a les obres de la Via Laietana i tindrà una durada de més de tres hores

La cavalcada dels Reis Mags a Barcelona recupera els caramels i canvia el recorregut
La cavalcada dels Reis Mags a Barcelona recupera els caramels i canvia el recorregut | Ajuntament de Barcelona
05 de gener del 2023
Actualitzat a les 16:53h
L'última cita de les festes de Nadal a Barcelona serà la nit de Reis. La il·lusió torna als carrers de la ciutat amb una espectacular cavalcada que tindrà una durada de més de tres hores. Petits i grans podran gaudir d'una rua protagonitzada pels Reis Mags amb la llum com a element central que comptarà amb la participació de més de 1.100 persones. En un any marcat per la crisi de l'energia, la il·luminació de les carrosses es farà amb llums LED per reduir la despesa energètica, i el cost total de la cavalcada serà de 860 mil euros.
 

Hora de la cavalcada de Reis de Barcelona

Els Reis Mags d'Orient tornaran a arribar al Port de Barcelona la tarda del 5 de gener per repartir il·lusió i regals a tota la ciutat. L'alcaldessa els rebrà al Portal de la Pau a les 16 hores i els entregarà les claus de la ciutat. En aquest punt, els Reis rebran les cartes d'última hora. Dues hores més tard, a les sis de la tarda, la cavalcada s'iniciarà a l'avinguda del Marquès de l'Argentera. 
 

Recorregut de la cavalcada de Reis 2023: per quins carrers passarà

La comitiva reial estrenarà recorregut per evitar les obres de la Via Laietana. Així, el seguici de carrosses desfilaran pels carrers i hores següents:
  • Avinguda del Marquès de l'Argentera: 18 h.
  • Passeig de Colom: 18.20 h.
  • Avinguda del Paral·lel: 19.15 h.
  • Ronda de Sant Pau: 19.30 h.
  • Mercat de Sant Antoni (carrer d'Urgell): 19.45 h.
  • Carrer de Sepúlveda: 20.15 h.
  • Plaça Espanya: 20.35 h.
  • Avinguda Maria Cristina - Font Màgica de Montjuïc: 21 h.
 

Recorregut de la cavalcada de Reis 2023 a Barcelona Foto: Ajuntament de Barcelona

 

Com serà la cavalcada aquest 2023?

La companyia Brincadeira i l'escenografia de la Gata Perduda, l'òpera participativa creada pels veïns del Raval i el Gran Teatre del Liceu, seran els encarregats d'encapçalar la desfilada. A continuació desfilaran els carters, que incorporaran el claqué i la percussió corporal a la cavalcada, acompanyats del patge Gregori. Tot seguit, quatre grans blocs de carrosses els seguiran.

En primer lloc, la Patge Estel i el seu seguici d'estels màgics amb els Brodas Bros i els Luminolifes, que ballaran al ritme de músiques sincronitzades i llums programades. Just al darrere, el rei Melcior recorrerà la ciutat amb la seva carrossa i un seguici màgic: ales lumíniques sincronitzades amb coreografies del Centre de Dansa de Catalunya i música enregistrada pel Conservatori del Liceu.

El segon bloc estarà relacionat amb les joguines. Una carrossa dedicada exclusivament als paquets i regals dels nens i nenes de la ciutat feta amb un disseny colorista que comptarà amb joguines en moviment i personatges que jugaran amb diferents elements mòbils. Després, el rei Gaspar i el seu seguici màgic amb coreografies de Som-hi Dansa

En tercera posició hi haurà la carrossa dels somnis, feta mitjanant elements reutilitzats. Amb un gran llit al centre i uns llençols que s'inflen com les ales d'un vaixell, un rellotge gegant marcarà l'hora d'anar a dormir dels nens. Aquesta precedirà el rei Baltasar i el seu seguici màgic, que tancaran la benvinguda reial.

Finalment, la simulació d'una mina de carbó encetarà la cua de la cavalcada. El bloc del carbó, amb fum, miners i construcció, comptarà també amb uns canons de foc fred que donaran espectacularitat a la carrossa i crearà una combinació de percussió i llum. La part més dolça, la carrossa dels caramels, tancarà definitivament el seguici.
 

Novetats de la cavalcada de Reis

Una de les novetats d'enguany serà l'estrena de sis carrosses. Una per a cada rei, totes de doble alçada -amb el rei i la seva gent a dalt, i una representació del seu palau a sota-, i tres més de 20 metres de llargada destinades a l'Estel, les Joguines i les Instruccions per Somiar. Totes estaran equipades amb tecnologies d'última generació i la llum tindrà un paper essencial.

Hi haurà un seguici de l'estel "espectacular" i també s'incorporen a l'espectacle els Luminolifes, uns personatges vestits de negre i coberts amb llums de neó de colors. A més, les caramel·leres tornen a la ciutat després de dos anys per endolcir els carrers i el recorregut amb set tones de caramels
Arxivat a