Pessebre virtual, drons per Cap d'Any i noves carrosses reials: així serà el Nadal a Barcelona

L'Ajuntament fa una aposta per les noves tecnologies per celebrar unes festes nadalenques de la "represa" després de dos anys marcats per la pandèmia

Cap d'Any del 2020 a Montjuïc
Cap d'Any del 2020 a Montjuïc | Ajuntament de Barcelona
13 de desembre del 2022
Actualitzat a la 13:28h
Els elements indispensables del Nadal tornen a Barcelona després dels dos anys de pandèmia. En unes festes de la "represa definitiva", el pessebre de la plaça Sant Jaume, la festa de Cap d'Any a l'Avinguda Maria Cristina i la cavalcada de Reis tornen a tenir el protagonisme que els pertoca. 

Després d'anys de polèmiques repetides per pessebres diferents i alternatius, enguany la plaça Sant Jaume no tindrà figures a peu de carrer. Serà la façana de l'Ajuntament l'escenari del pessebre gràcies a un vídeo màping interactiu. "L'acció dels ciutadans mitjançant els mòbils podrà permetre el canvi i la transformació dels elements que es projectin a la façana", ha explicat el tinent d'alcaldia de Cultura, Jordi Martí.

A partir del 16 de desembre i fins al 5 de gener, cada tarda entre les 17.30 hores i les deu del vespre un gran pessebre interactiu envairà el frontal de l'Ajuntament. No hi haurà dos dies iguals, ja que serà l'activitat de la ciutadania qui farà i desfarà el muntatge cada tarda.

A més, hi ha diferents "mons" possibles que s'aniran projectant automàticament cada mitja hora. Com hi accediran els espectadors? Mitjançant un codi QR els vianants poden entrar a l'espai virtual per escollir quin element volen projectar, alguns dels quals fins i tot personalitzats amb el nom. "Convidem als barcelonins no només a gaudir del pessebre sinó també a posar-hi la seva pròpia empremta", ha dit Martí.

D'altra banda, l'avinguda Maria Cristina torna a ser l'escenari ideal per donar la benvinguda al nou any. Amb un espectacle protagonitzat per més de 200 drons, aquesta ubicació clau de les celebracions barcelonines vol acomiadar el 2022 llançant un missatge en favor de la Pau gràcies a una banda sonora dissenyada especialment per acompanyar-lo.

Els encarregats de la creació són els francesos Groupe F, que combinaran llum, foc, aigua i els drons per crear un espectacle que durarà 24 minuts. Dividit en dues parts, els darrers 12 minuts de l'any seran un recordatori a totes les cultures del món mitjançant el show dels drons. I des de la mitjanit, amb les campanades a ritme de llum, es podrà gaudir d'un "gran espectacle de pirotècnica", segons ha anunciat un dels creadors, Christophe Berthonneau. 

Finalment, i ja entrat el nou any, la cavalcada dels Reis Mags, que tornaran a arribar al Port de Barcelona a les quatre de la tarda, enguany al Portal de la Pau, estrenarà recorregut i carrosses. Les obres de la Via Laietana obliguen l'Ajuntament a alterar el trajecte habitual d'aquest passeig reial, que enguany començarà a les 18 hores al Passeig de Colom i circularà pel Paral·lel, la ronda Sant Pau, el carrer Urgell, Sepúlveda i l'avinguda Maria Cristina. 

Les noves tecnologies tindran un paper essencial en una cavalcada que també incorpora l'espectacle de la Gata Perduda, creat pels veïns del Raval amb el Teatre del Liceu, i que encapçalarà la comitiva. Els Reis aniran en carrosses de dos pisos, hi haurà un seguici de l'estel "espectacular" i també s'incorporen a l'espectacle els Luminolife, uns personatges vestits de negre i coberts amb llums de neó de colors. 
Arxivat a