Un diputat del PP intenta vetar una entrevista de TV3: «És independentista»

El periodista David Melgarejo es disposava a entrevistar un parlamentari del Consell d'Europa quan el popular Pablo Hispán ho ha volgut aturar

El logo de TV3 als estudis de Sant Joan Despí
El logo de TV3 als estudis de Sant Joan Despí | Europa Press
12 de desembre del 2022
Actualitzat a les 17:12h
Intent de veto a TV3 per part del PP. Pablo Hispán, diputat dels populars al Congrés dels Diputats i excap de gabinet de Pablo Casado, ha intentat aturar una entrevista que el corresponsal de TV3 i CatalunyaRàdio a París, DavidMelgarejo, es disposava a fer al parlamentari del Consell d'Europa PieterOmtzigt. El mateix periodista de la televisió i ràdio catalanes ha confirmat els fets a Nació.

El diputat del PP, quan ha vist que l'entrevista s'anava a produir, s'ha posat pel mig i ha cridat que "és una televisió independentista" A més, també ha dit que és del Govern i que "no és justa". Finalment, tal com ha explicat Melgarejo a aquest mateix diari, la conversa amb el parlamentari del Consell d'Europa s'ha pogut produir amb plena normalitat. Els fets s'han produït després d'un acte sobre el cas Pegasus en què ha intervingut l'eurodiputada d'ERC Diana Riba.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha condemnat els fets, asseguren que els representants polítics "haurien de ser els primers" a respectar la feina periodística. "Desacreditar-nos perquè no agrada allò de què informem té un biaix poc democràtic i poc lligat a la llibertat d'expressió i la llibertat de premsa", ha explicat l'entitat a través d'una piulada.
 

Què fa el Consell d'Europa?

El Consell d'Europa és el màxim òrgan europeu, amb implicacions internacionals, destinat a promoure la cooperació de tots els estats d'Europa (independentment o no que estiguin a la Unió Europea) a través de diversos elements de cooperació: des d'un àmbit jurídic polític i comú, en la defensa de certs valors considerats "fonamentalment europeus", com la democràcia, els drets humans o l'imperi de la llei.

En un dels seus últims posicionaments, va concloure que defensar la independència és llibertat d'expressió. L'any passat, també va exigir a Espanya alliberar els presos polítics i retirar les euroordres i aquest mateix estiu també va pressionar perquè l'Estat reformés el delicte de sedició. Més enllà de l'independentisme, el mateix organisme també va criticar Espanya per saltar-se totes les recomanacions sobre corrupció