Pengen pancartes a Barcelona contra Junts pels «pactes amb el PSC»

Els autors de la iniciativa, que no s'han identificat, també retreuen a la formació de Borràs i Turull defensar el Hard Rock o l'ampliació de l'aeroport del Prat

Un dels cartells contra Junts que s'han penjat a Barcelona
Un dels cartells contra Junts que s'han penjat a Barcelona | JuntsDeDebo
09 de desembre del 2022
Actualitzat a les 14:16h
Uns cartells contra Junts han aparegut aquest divendres per diferents punts de Barcelona. La iniciativa porta el nom de "Junts, de debò", i segons expliquen els autors, que no s'han identificat, l'acció s'ha dut a terme aquesta matinada. Entre les localitzacions on s'han penjat les pancartes hi ha la seu de la formació de Laura Borràs i Jordi Turull i la del PSC.

I és que precisament una de les crítiques va dirigida a denunciar la "sociovergència", sota el lema de "Pactar amb el PSC, de debò". Els organitzadors asseguren que volen denunciar la "manca d'implicació" de Junts amb Catalunya, i per això també critiquen que donin suport als projectes del Hard Rock i de l'ampliació de l'aeroport del Prat. A més, també es pregunten si cal "abaixar els impostos als rics".
 

Alguns dels cartells contra Junts que s'han penjat a Barcelona Foto: JuntsDeDebo


Precisament aquest cap de setmana el PSC ja va marcar com a prioritat el Hard Rock i no va descartar incloure l'ampliació del Prat en la negociació pels pressupostos que manté ja obertament amb el Govern d'ERC. Per la seva banda, Junts, que també s'ha reunit amb l'executiu que va abandonar fa uns mesos, també és partidari d'aquests dos macroprojectes.

Sobre el Hard Rock, el Departament d'Acció Climàtica va emetre a principis d'octubre un informe desfavorable a la construcció del macrocomplex mentre que a finals de novembre l'alcalde de Salou va anunciar que els impulsors aturaven la inversió, fet que el Govern va desmentir. En relació amb l'aeroport del Prat, el govern espanyol va aturar l'ampliació el setembre de l'any passat per la "falta de consens i confiança" amb l'executiu català.