Colau reforça la solidaritat de Barcelona a Kíiv

L’alcaldessa, que protagonitza la primera visita institucional catalana a la capital d’Ucraïna, ampliarà divendres l’acord de col·laboració entres les dues ciutats

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb l'alcalde de Kíiv, Vitali Klitschko, en imatge d'arxiu
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb l'alcalde de Kíiv, Vitali Klitschko, en imatge d'arxiu | Europa Press
Nació
08 de desembre del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 18:09h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es desplaçarà aquest divendres a Kíiv per fer una visita d'un dia a la capital d'Ucraïna i reunir-se amb l'alcalde de la ciutat, Vitaliy Klitschko. El viatge també servirà per anunciar l'increment de la col·laboració de l'ajuntament barceloní amb la ciutat colpejada per la guerra, després que un acord previ ja hagi servit per enviar dos vehicles especialitzats dels Bombers de Barcelona, a més de material sanitari i equipament per resoldre incendis i rescats.

Amb aquesta visita, Colau es convertirà en la primera institució de Catalunya a trepitjar Kíiv des de l'esclat de la guerra. D'aquesta manera, l'ajuntament barceloní respon a la doble petició que els va fer Klitschko en les seves visites la capital catalana, quan va convidar l'alcaldessa a conèixer de primera mà la situació de la ciutat.

Tal dit, tal fet. El recorregut planificat per la comitiva que capitanejarà Colau inclourà el pas per zones de la ciutat ucraïnesa destruïdes per la guerra, així com la visita a un hospital. L'alcaldessa, que anirà acompanyada del director dels Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, també farà acte de presència a la secció del cos de bombers de l'Estat de Kíiv que ha rebut els vehicles i el material enviats des de Barcelona. 

 


Més col·laboració

Aquesta nova trobada, doncs, accentua la col·laboració que s'ha intensificat els últims mesos entre els ajuntaments de Barcelona i Kíiv. A més d'anunciar que la capital ucraïnesa seria la ciutat convidada per a les festes de la Mercè de l'any vinent, el mateix alcalde Vitaliy Klitschko va reivindicar des de la capital catalana que Europa "no oblidi" la situació a Ucraïna

L'actual acord de col·laboració, signat el passat setembre, contempla un període de tres anys i amb un reforç dels vincles en tecnologia, educació, salut, cultura, turisme, transport i seguretat pública, apuntava llavors Europa Press. Això s'afegia als 354.000 euros que el consistori barceloní ja havia enviat a projectes humanitaris d'intervenció sobre el terreny afectat per la invasió russa.