1 de 10
Seguretat

La policia prioritzarà la prevenció de violències masclistes per Nadal a Barcelona

Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra desplegaran un dispositiu especial per les festes nadalenques amb atenció "especial" a la convivència entre vianants i patinets als eixos comercials de la ciutat

La Guàrdia Urbana desplega un dispositiu especial durant les festes de Nadal | Ajuntament de Barcelona
per Irene Montagut, Barcelona | 7 de desembre de 2022 a les 13:25 |
L'Ajuntament de Barcelona encara la campanya nadalenca amb un dispositiu policial previst per fer front a una ocupació intensiva de l'espai públic i una gran activitat comercial marcada per un Nadal "de plena normalitat". Així ho ha assegurat el tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, aquest dimecres al matí: "Volem que sigui un Nadal de retrobament, gaudi i normalitat". 

Davant aquest escenari, la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) ha elaborat un pla d'actuació especial per a les festes de Nadal que comptarà amb el suport d'altres cossos policials. Del total d'agents diaris del cos que hi haurà actius de mitjana durant aquestes setmanes, 360 estaran destinats "exclusivament" a l'operativa especial de Nadal, segons ha informat l'Intendent Major de la GUB, Pedro Velázquez. Les seves funcions, tal com ha detallat el cap de la policia municipal, es basaran en quatre activitats concretes. En primer lloc, la seguretat ciutadana, per prevenir l'activitat delictiva a la ciutat, gràcies a l'actuació d'agents uniformats a peu, que es complementarà amb agents de paisà, i les violències sexuals a l'espai públic. De fet, Batlle ha remarcat que aquesta és la "prioritat" dels agents aquestes festes i per aquest motiu s'establirà un dispositiu especial amb controls i itineraris segurs entre els locals d'oci nocturn i les parades de transport públic.


També es garantirà el correcte funcionament de la mobilitat i la seguretat viària. La GUB reforçarà el seu dispositiu de trànsit al voltant dels eixos comercials, amb "atenció especial" als vehicles de mobilitat personal -patinets- per facilitar-ne la convivència amb la resta d'usuaris, i intensificarà els controls d'alcoholèmia i drogues durant les 24 hores del dia.

D'altra banda, la policia barcelonina destinarà un conjunt d'agents a fer tasques administratives en l'àmbit de la convivència, sobretot per lluitar contra les ocupacions de l'espai públic amb el consum d'alcohol i la venda ambulant, i establirà molta col·laboració amb el sector de l'oci nocturn per fer seguiment de les festes no autoritzades. Finalment, la GUB també tindrà una "divisió assistencial" que estarà pendent de les situacions de vulnerabilitat que es visquin a la ciutat, fent "especial èmfasi" en els episodis de baixes temperatures i la gent que viu al carrer, ha dit Velázquez.Un dels elements a remarcar del pla d'actuació especial de Nadal és el retorn de les patrulles mixtes als eixos comercials d'alguns districtes. Patrulles formades per agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra passejaran pels eixos comercials de Les Corts, Sarrià i Nou Barris, amb possibilitat d'ampliar-se a altres zones de la ciutat, per garantir la seguretat i la bona convivència dels usuaris, a més d'evitar-hi actes delictius. Una activitat que anirà acompanyada de "més contacte amb els veïns i comerços per adaptar-nos a les seves demandes", tal com ha detallat Batlle.

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació