Aquests són els requisits que es demanen als nens per cantar la loteria de Nadal

Els infants de la Residència-Internat de Sant Ildefons de Madrid ja afinen les cordes vocals per al sorteig d'aquest divendres 22 de desembre

És important que els nens i nenes tinguin un bon nivell de coneixement dels números, així com una bona veu.
És important que els nens i nenes tinguin un bon nivell de coneixement dels números, així com una bona veu. | ACN
Nació
21 de desembre del 2023
Actualitzat el 22 de desembre a les 7:57h
Tenir vuit o nou anys i una veu que sigui clara i tingui projecció són els principals requisits que han de complir els nens i nenes de la Residència-Internat de Sant Ildefons de Madrid, que ja afinen cordes per al sorteig extraordinari de la loteria de Nadal del pròxim 22 de desembre. Així ho detallava en una entrevista la directora de la Residència, Carmen Jiménez.

La nova responsable de la direcció de l'emblemàtic centre ha destacat que els nens i nenes "necessiten un nivell de coneixement dels números adequat per llegir-los amb rapidesa", així com disposar de "fluïdesa verbal". També ha afegit que "es valora la capacitat per mantenir una certa presència a l'escenari". La directora de la Residència de Sant Ildefons de Madrid detallava que, per cada taula del sorteig, es conforma un equip de quatre nenes i nens, en què dos participen cantant número o premi i els altres dos extreuen les corresponents boles.

Com assenyalava Carmen Jiménez,l'equip de loteria del centre està format per tres educadors, una educadora i la persona que s'encarrega de la posada a punt del vestuari de les nenes i els nens, juntament amb la directora de la Residència. En total, sis persones. "Tots els que participem som voluntaris i l'únic requisit és voler acompanyar i preparar els menors en aquesta aventura, no només del sorteig de Nadal, també en els sortejos ordinaris dels dijous i els dissabtes", explicava la directora.

Competències personals i socials

Per a la directora del centre, aquesta activitat potencia el desenvolupament de competències tant personals com socials. "Entre les personals, podem destacar la confiança en un mateix, el maneig d'emocions i el compromís. En relació amb les competències socials, podem parlar de comunicació, col·laboració i cooperació perquè es desenvolupa l'activitat en equip", ha especificat.

Sobre la rutina de la vigília i el sorteig, Carmen Jiménez revela que el dia previ es fa l'assaig general al Teatre Real. "El dia assenyalat, ben d'hora ens dirigim al Teatre, on ens acomodem en un camerino ampli i amb molta il·lusió es va desenvolupant, de la forma més natural possible, l'esperada jornada", subratlla.

En l'actualitat, la Residència Internat Sant Ildefons disposa de 60 places per a nenes i nens d'edats compreses entre els sis i els 14 anys. Les famílies d'aquestes nenes i nens viuen diferents circumstàncies econòmiques, laborals o familiars que fan necessari un suport temporal en la criança dels seus fills.