A presó un dels detinguts pel cas del cadàver esquarterat en un contenidor de l'Eixample

El TSJC acorda deixar en llibertat l'altra persona presumptament autora de l'homicidi de l'home, però li retira el passaport i li prohibeix sortir del país

Els serveis de neteja de l'Ajuntament de Barcelona retirant el contenidor gris on s'ha localitzat el cos
Els serveis de neteja de l'Ajuntament de Barcelona retirant el contenidor gris on s'ha localitzat el cos | ACN
NacióDigital
05 de desembre del 2022
Actualitzat a les 19:18h
Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones relacionades amb el cadàver que es va trobar en un contenidor de l'Eixample de Barcelona dimarts passat. Segons ha comunicat la policia catalana en un comunicat, els detinguts tenen 31 i 51 anys i passaran a disposició judicial aquest dilluns al matí.

Els Mossos han detallat que en el marc de la investigació, es va localitzar un domicili de la ciutat amb diferents indicis que relacionarien aquest indret amb la possible mort violenta. La investigació, de la qual s'ha fet càrrec el Jutjat d'Instrucció 23 de Barcelona, continua oberta per un delicte d'homicidi.

Posteriorment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decretat presó provisional i sense fiança per un dels detinguts mentre que l'altra ha quedat en llibertat, amb el passaport retirat, la prohibició de sortir del país i amb compareixences puntuals al jutjat.

Els fets van succeir el passat dimarts 29 de novembre quan un drapaire va trobar una maleta amb un tors d'un home dins en un contenidor situat a la cruïlla entre els carrers de Casanova i l'avinguda Roma. Va ser el drapaire qui va avisar el propietari de l'estanc on habitualment compra el tabac. Tots dos van comprovar-ho al contenidor i van alertat una ambulància que passava.

El personal mèdic va avisar els serveis municipals, que directament van alertar els Mossos cap a les 11.00 hores. L’aixecament del cos es va produir al voltant de les 13.30 hores. Al contenidor, que era el gris, només hi havia la maleta i una bossa.
 

 

Els tres implicats compartien pis


Tal com han explicat els veïns de l'edifici del carrer Casanova 91, tant l'home assassinat com els dos detinguts vivien al mateix pis. Han assegurat que la persona morta era "poc sociable" i "estranya", que "consumia estupefaents" i que "rebia moltes visites d'homes". Així mateix, han indicat que els dos detinguts, un home ucraïnès de 31 anys i un irlandès de 51, feia poc temps que compartien pis amb la víctima, que els havia rellogat les habitacions d'un habitatge que també era de lloguer. També han revelat que l'home que ha ingressat a presó "solia anar begut".

Arxivat a