Mor Jaume Camps, històric dirigent de Convergència

Va participar en la lluita antifranquista des de la fundació del Sindicat Democràtic d'Estudiants i fou diputat al Parlament durant set legislatures

Jaume Camps quan era diputat al Parlament.
Jaume Camps quan era diputat al Parlament. | ACN
02 de desembre del 2022
Actualitzat a les 21:46h
Se'n va un històric de l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Ha mort als 78 anys l'exdiputat de CiU Jaume Camps i Rovira. Nascut a Barcelona el 9 de novembre del 1944, es va llicenciar en dret per la Universitat de Barcelona i es va diplomar en estudis tributaris i financers. Camps va participar activament en la lluita antifranquista des de mitjan dels seixanta.

L'activisme polític el va dur a formar part del Sindicat Democràtic d'Estudiants. El 1975 es va afiliar a Convergència, formció de nova trinca del catalanisme a la qual va representar en els organismes unitaris de les forces d'oposició, coma l'Assemblea de Catalunya i al Consell de Forces Polítiques de Catalunya. També va ser vicepresident de l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya.

Va ser un dels diputats "eterns" del Parlament recuperat el 1980, passant per totes les vicissituds de la institució. Va viure la nit del 23-F com a membre de la mesa de la cambra. Camps va explicar la tensió viscuda en aquelles hores, quan en companyia de la resta de membres de la mesa i amb l'aleshores president del Parlament, Heribert Barrera, van creuar la Ciutadella per anar al Palau de la Generalitat per reunir-se amb el president Jordi Pujol.

Jaume Camps va ser diputat durant set legislatures, del 1980 al 2005. Dins del seu partit va ser considerat sempre un roquista, un home proper a Miquel Roca. L'any 2004 va renunciar a l'escó i va ser proposat per CiU com a membre del Consell Consultiu de la Generalitat. L'any 2012 va haver de declarar com a investigat en el marc del cas Millet per un suposat pagament de la constructora Ferrovial. Dos anys més tard, el jutge va arxivar el cas amb l'argument que en cas que hi hagués hagut delicte ja havia prescrit.