El compromís editorial de Nació

El diari es rellança amb nou disseny i nous productes, formats i continguts, però mantenint l'aposta que l'ha caracteritzat: fer periodisme, fer-lo des de la proximitat i fer-lo també des del compromís

Nació es rellança mantenint l'aposta que sempre l'ha caracteritzat
Nació es rellança mantenint l'aposta que sempre l'ha caracteritzat | Adrià Costa
NacióDigital
30 de novembre del 2022
Actualitzat el 09 d'abril del 2024 a les 17:29h

NacióDigital és ara Nació. Som un diari pioner de la premsa digital en català i el nostre és un entorn que evoluciona de forma constant. No s'entendria que les empreses i els periodistes que en formem part ens en desentenguéssim, que no ens moguéssim per explorar totes les possibilitats que, en favor de la ciutadania i del seu dret a la informació, ens donen el canal digital i les xarxes socials.

El 1996, quan el periodista de Vic Miquel Macià funda el diari, aleshores com a Osona.com, i en els anys següents, ser digital marcava la diferència. Ara no hi ha cap mitjà que no ho sigui. Els diaris d'arrel digital ja no som una expectativa, som una realitat que continuarà creixent en lectors i anunciants i fent passes en un context de competència amb la premsa de paper, la televisió, la ràdio i les noves plataformes.

Ara, amb lideratge renovat i ja formant part del grup editorial del seu nou editor, Marc Basté, Nació es rellança amb nou disseny i nous productes, formats i continguts, però apostant pel que sempre l'ha caracteritzat: fer periodisme, fer-lo des de la proximitat i fer-lo també des del compromís ambels valors i els principis de la nostra professió i servint la nostra comunitat. Ho fem en un context de doble crisi, econòmica i també nacional, que assumim com un repte i que ens anima a no resignar-nos.

I què podem oferir com a diari, què ens explica i què ens compromet?

- Saber per creure. La informació és el motor editorial de Nació. Elaborar-la de forma rigorosa, amb mètode i sense apriorismes mou els nostres periodistes. I la informació, analitzar-la i posar-la en context (saber) és la base per poder després opinar i fixar posició (creure). Una línia editorial transparent reforça la independència a l'hora d'informar. Volem fomentar al nostre país un debat públic obert i plural i on pesin més els fets i les raons que les emocions, que sovint alimenten veritats alternatives, fake news o discursos excloents i d'odi.

-Compromesos amb la nostra gent. Ens comprometem amb les nostres comunitats, tant temàtiques com locals, des de la proximitat i des de l'aportació que pot i ha de fer el periodisme, que quan no té intenció acaba sent irrellevant. Ens comprometem amb les llibertats individuals i amb les llibertats nacionals de Catalunya en un sentit ampli. Volem estar al costat dels que construeixen país, dels que emprenen i són actius, cooperatius i positius, dels que ensenyen i ens cuiden, i amb els drets socials per garantir un país just i cohesionat.

- En català. Som un diari fet i pensat en la llengua del nostre país, que creu en la plenitud de la llengua catalana i en estendre'n l'ús social, a Catalunya i al conjunt de territoris on es parla. Volem ser un actor en la seva normalització en el món digital.

- Som globals perquè som locals. Ens mirem el món des de Catalunya, amb una mirada molt arrelada al nostre país però també oberta i global. Volem ser el diari d'una societat i d'un país ambiciós, sense por, segur i orgullós de si mateix i, per tant, amb capacitat d’acollir, d’integrar i d’entendre noves realitats que sumin.

- La nostra agenda. Som un diari generalista, totes les realitats hi han de tenir cabuda sense entregar-se a continguts estigmatitzadors de cap col·lectiu i fent-ho amb una mirada propera, honesta i justa. Ens agrada buscar nous lectors interessats en temes com l'impacte del canvi climàtic o la cultura digital, donar protagonisme a les històries humanes i als testimonis, entrevistar als que tenen reflexions i aportacions a fer i controlar tots els poders amb informació de qualitat i singular, i també amb dades.

Aquest és el nostre compromís. És el que hem volgut fer, amb encerts i errors, al llarg de la nostra trajectòria i el que continuarem intentant cada dia, ara amb un format més atractiu i actual, i que ens ofereix més possibilitats per vincular-nos encara més als lectors.

Arxivat a