La torre de l'evangelista Marc ja s'alça a la Sagrada Família

Els constructors de la basílica compleixen els tempos que s'havien marcat i acaben dues de les quatre torres dels evangelistes abans d'acabar l'any

Tant la torre de sant Marc com la de sant Lluc estan orientades cap a Collserola.
Tant la torre de sant Marc com la de sant Lluc estan orientades cap a Collserola. | Sagrada Família
NacióDigital
29 de novembre del 2022
Actualitzat a les 17:34h
La Sagrada Família suma una nova torre a la basílica. És la de l'evangelista Marc que, des d'aquest dimarts, s'alça imponent al cel de Barcelona. Té la figura d'un lleó que s'il·luminarà des del pròxim divendres 16 de desembre fins al 8 de gener de 18:00 de la tarda a 22:00 de la nit. Amb la fi d'aquesta obra, els constructors del temple han aconseguit complir les dues fites que es va marcar per abans de cloure l'any: acabar dues de les cinc torres dels evangelistes. L'altra és la d'en Lluc, representada per un bou, que van col·locar el passat 14 de novembre. Amb aquestes dues noves incorporacions, ja són 11 les torres culminades a la basílica.

Ara, només queda per retirar les bastides de la torre de Marc, un procés que encara s'allargarà uns dies. Ambdues estan orientades cap a Collserola, la de sant Lluc en sentit Besòs i la de sant Marc en sentit Llobregat. En canvi, les que falten, sant Joan, sant Mateu i Jesús miraran cap al mar. La de Joan estarà representada per una àliga i la de Mateu per un home. Les dues s'acabaran de construir al llarg del 2023. La de Jesús, en canvi, està planificada per al 2026 perquè coincideixi amb el centenari de la mort de l'arquitecte Antoni Gaudí i serà la més alta de tot el temple i, amb el permís de la torre de telecomunicacions de Collserola, també farà de la Sagrada Família l'edifici més alt de Barcelona.
 

L'evangelista Marc està representat per la figura d'un lleó Foto: Sagrada Família


Un cop estigui tot enllestit, quedaran per fer les torres de la façana de la Glòria, que encara no tenen data prevista d'execució, de fet, segons la junta constructora del temple encara els hi falta finançament, i els accessos al carrer Mallorca, possiblement la part més espinosa dels treballs perquè afecten habitatges, un tema encara per resoldre.

 
Arxivat a