1 de 10
igualtat

L'Audiència de Navarra no rebaixarà la condemna de «la Manada»

El tribunal segueix el criteri de la Fiscalia i no aplicarà la rebaixa a les condemnes quan puguin ser imposables amb la nova llei del "només sí és sí"

Els cinc integrants de «la Manada» | Xarxes
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 28 de novembre de 2022 a les 14:28 |
L'Audiència de Navarra no rebaixarà les condemnes quan les penes interposades per delictes sexuals puguin ser imposables seguint la nova llei del "només sí és sí". En un comunicat, l'Audiència ha explicat que mantindrà aquest criteri, que coincideix amb el de la Fiscalia, fins que no es pronunciï el Tribunal Suprem establint doctrina jurisprudencial sobre l'aplicació de la retroactiva.

Es dona la circumstància que aquesta Audiència tindrà sobre la taula el cas de "La Manada" -els cinc homes que van violar en grup una noia als Samfermines del 2016-. L'advocat dels homes ja va anunciar que preparava un recurs perquè es revisés la sentència d'un d'ells en aplicació de la nova normativa.L'Audiència de Navarra ha informat que procedirà a la revisió de les condemnes quan la pena imposada sigui superior o més greu que la pena màxima contemplada per la nova llei. També quan per l'aplicació de criteris estrictament legals que afectin a la fixació de la pena, això comporti una modificació de la forquilla (mínim i màxim) de la pena prevista legalment i resulti que la pena imposada sigui superior o més greu que la màxima imposable segons la nova llei.

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

Participació