Les obres de la Rambla fan aparèixer un antic camí

Es tracta del paviment de les antigues casernes de la comandància naval

Imatge del traçat urbanístic aparegut sota la Rambla
Imatge del traçat urbanístic aparegut sota la Rambla | Cedida per Martí Cusó
NacióDigital
25 de novembre del 2022
Actualitzat a les 18:37h
Les obres de renovació de la Rambla han deixat al descobert un antic camí. Així, segons expliquen testimonis, diversos treballadors s'han aplegat al voltant del traçat urbanístic aparegut. Els fets s'han produït durant la primera frase d'obres de reforma de la Rambla, que va començar el passat octubre, i que se centra en la part baixa de la icònica via barcelonina, a l'entorn de Drassanes.

L'Ajuntament de Barcelona detalla que les  es tracta del paviment de les antigues casernes de la comandància naval i que el servei d'arqueologia ja van donar el vistiplau per demolir. Ara, però, durant les actuacions, ha sortit un altre mur que els arqueòlegs estan estudiant, expliquen fonts municipals.
De moment, la ciutat segueix obrint capítols de bocins de restes històriques descobertes a partir de les intervencions urbanístiques. Va passar amb l'any passat, quan les obres a l'avinguda Meridiana van fer veure un tram mai conegut del rec Comtal. O quan el col·lector de la Diagonal va descobrir estructures agrícoles antigues. Fins i tot en obres de locals privats s'arriben a treure a la llum obres històriques, com quan l'any passat unes obres a un immoble van deixar veure un mosaic ocult, a l'Eixample.
Arxivat a