Els gossos podran passejar deslligats unes hores al dia per zones de Barcelona

El govern municipal assegura que el 95% de famílies amb animal de companyia tindran un d'aquests espais a menys de 10 minuts de casa

Imatge d'arxiu d'un parc amb gossos passejant sense lligar
Imatge d'arxiu d'un parc amb gossos passejant sense lligar | Gala Espín
NacióDigital
25 de novembre del 2022
Actualitzat a les 14:47h
Els gossos podran passejar deslligats durant algunes hores al dia en zones concretes de Barcelona. L'Ajuntament està preparant un decret d'alcaldia per delimitar fins a un centenar d'espais de la ciutat, anomenats zones d'ús compartit, on els veïns de tots els barris podran dur els gossos solts. Així ho ha anunciat aquest divendres la tinenta d'alcaldia Laia Bonet durant el ple del mes de novembre. 

Segons ha indicat, el decret arribarà "properament" i delimitarà espais, carrers o places per portar els gossos deslligats unes hores concretes. En queden exempts els gossos potencialment perillosos, que no es poden passejar sense lligar. Seran 900.000 metres quadrats per a l'esbarjo dels animals de companyia que permetran que la pràctica totalitat de famílies -el 95%, segons Bonet- amb gossos tinguin un espai on dur-lo a menys de 10 minuts de casa

La mesura anunciada al ple arriba amb retard. Tal com ha recordat el regidor de Junts Jordi Martí, la implantació d'aquestes zones d'ús compartit a la capital catalana estava prevista des del 2014 amb l'Ordenança de protecció, tinença i venda d'animals. "Esperem que el proper govern tingui més valentia per tirar-ho endavant", ha denunciat Martí. La mesura, que ha rebut el suport de Junts i Ciutadans, més enllà dels dos socis de govern, ha estat criticada per l'oposició, que s'ha abstingut en la votació. Des d'ERC, el regidor Jordi Coronas ha lamentat que crearà "problemes de convivència" entre els veïns. 

Amb els canvis a l'ordenança aprovats aquest divendres pel plenari s'elimina la creació d'un carnet cívic per als propietaris de gossos perquè els puguin portar deslligats en les zones que es delimitaran. De fet, el consistori ja ho havia descartat al juliol per la complexitat administrativa que suposa.
Arxivat a