1 de 10
Next

Next: el punt de trobada de la cultura digital catalana

Neix Next, el nou canal de Nació que vol explicar tot allò que passa a l'ecosistema d'Internet, les plataformes de continguts o els "eSports"

Diversos dels protagonistes d'«Hola Nació» | Núria Garrido
per Victor Rodrigo, Barcelona, Catalunya | 30 de novembre de 2022 a les 23:55 |
Catalunya és un centre neuràlgic en el món de la nova comunicació, els influencers i la creació de contingut. Qualsevol temàtica, gènere o format tenen protagonisme al país, amb un especial focus a Barcelona, que aglutina esdeveniments de tota mena. Acumula empreses i protagonistes, que converteixen la capital i Catalunya en un aparador immens que arriba a tot el planeta.

Next, el nou canal de Nació que comença a caminar aquest 1 de desembre, és la resposta a una necessitat imperiosa per saber i explicar tot allò que passa, es crea (o es destrueix) en aquest univers immens que és Internet.


El periodisme no pot girar l'esquena a un sector d'entreteniment, una cultura, un consum i un sistema empresarial que condiciona el dia a dia de la societat. I nosaltres ens hi posarem per apropar-vos-ho.
 

Els temes que importen a les noves generacions

Intentar encasellar Internet, les xarxes socials o les plataformes és com posar portes al camp. Ara bé, des de Next intentarem omplir un buit del nostre sistema de mitjans: detallar què està passant en tot aquest món de cultura digital que va a una velocitat vertiginosa. Des d'una perspectiva generacional, adaptada als nous llenguatges i formats, hi posarem cullerada periodística a tot un ecosistema que augmenta de manera exponencial dia a dia, i que allò que un dia és novetat, l'endemà ja ha quedat antic.


Parlarem del sector dels eSports i el gaming, de les xarxes i els seus principals protagonistes i influencers del nostre país. La cultura audiovisual serà un dels pilars fonamentals, amb el cinema, les sèries i tot el contingut fet a les plataformes (convencionals o les més actuals). No deixarem de banda les problemàtiques i les realitats socials que ocupen les generacions més joves: salut mental, precarietat, el futur incert... Volem fer-ho sense prejudicis ni paternalismes. De tu a tu.
 

Hola Nació: la influència catalana amb compromís social

En el marc de Next, a Nació hem fet un recull dels principals influencers de parla catalana que tenen un compromís social. L'especial Hola Nació vol descobrir-vos les persones que aconsegueixen aglutinar milers de persones al seu darrere a través de les xarxes socials i les diferents plataformes. Hola Nació us acosta influencers amb compromís, amb missatges poderosos i empoderadors. Cada setmana us presentarem un vídeo associat a algun creador de contingut amb algun missatge concret, des de l'antiracisme fins als feminismes, passant per l'ecologisme o la salut mental.

El mapa de la influència de Catalunya

Volem aconseguir definir el mapa de la influència a Catalunya, tasca difícil en un àmbit on els canvis són la constant. Hi ha influencers de casa nostra que formen part de l'elit de la influència a l'Estat i a l'Amèrica Llatina. A Nació posarem nom i cognoms a tots aquests protagonistes del dia a dia de milions de persones, amb gran influència als més joves (i, segurament, no tan joves) del nostre país. Volem explicar qui són, què fan i per què són tan influents. A les plataformes passen coses, es generen debats constantment i hi ha tot un ecosistema que, sovint, no arriba fins als mitjans convencionals, que segueixen sense entendre aquestes (no tan noves) realitats. Per això, també, neix Next.

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Arxivat a:
Next, Cultura i Mitjans, Next
Participació