1 de 10
TRÀNSIT

Infraccions de trànsit que desconeixes i que poden comportar multes de fins a 3.000 euros

Ignorar les normes de circulació de la DGT no eximeix de ser sancionat

Treure el braç per la finestra, un dels possibles motius de multa. | Unsplash
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 27 de novembre de 2022 a les 14:07 |
Era estiu. El Sol i la calor pràcticament obligaven a visitar la platja. Tota la família al cotxe, amb les finestres baixades per poder suportar les altes temperatures. El pare o la mare treien el braç per la finestra a la recerca de la brisa que xocava amb el xassis. Anys després, sense ni tan sols adonar-se'n, els fills també van reproduir aquest gest tan habitual en començar a conduir. I com ells, tants altres. Doncs treure el braç per la finestra pot ser motiu de multa.

Existeixen moltes infraccions tipificades com a sanció que els conductors dels vehicles desconeixen. Algunes poden arribar a no semblar lògiques o racionals per segons qui. Si bé, la Direcció General de Trànsit (DGT) avisa que ignorar les normes de circulació no eximeix de ser sancionat. Aquests són alguns motius pels quals es pot rebre una multa i que la majoria no coneix.

 

Treure el braç per la finestra


El simple fet de treure el braç per la finestra comporta una multa de 80 euros. Es considera una acció temerària que posa en perill al conductor. D'aquesta manera ho recull l'article 18 del Reglament General de Circulació, que estipula que "el conductor està obligat a mantenir la seva pròpia llibertat de moviments, el camp necessari de visió i l'atenció permanent del vehicle, que garanteixin la seva seguretat i la de la resta dels ocupants del vehicle". Així doncs, si un agent de policia detecta qualsevol persona traient la mà per la finestra, pot acollir-se a aquest article per sancionar-ho. 

Conduir amb l'abric posat


El fred ja ha arribat i hi ha qui pot tenir la temptació de conduir amb l'abric posat. També amb guants o botes de sola ampla. Si bé, torna a ser sancionable. Es considera un risc per diversos motius, com el fet que limita la llibertat de moviment. El Reglament General de Circulació contempla multes de fins a 200 euros en l'article 18.1.


 

Posar la música massa alta


Conduir mentre s'escolta música o la ràdio no és cap delicte. Si bé, hi ha una barrera que, si es traspassa, pot comportar una sanció de fins a 3.000 euros. Concretament, la dels 87 decibels. La DGT considera que la música a volums excessius pot suposar una distracció pel conductor, ja que li impedeix detectar alertes sonores i tot allò que succeeixi al seu voltant.
 

Enganxar un cartell d'«es ven» a la finestra


Posar un cartell a la finestra del vehicle i circular per la via pública pot ser sancionat amb una multa de fins a 1.000 euros. Es tracta d'una altra pràctica habitual i aparentment inofensiva, però la DGT entén que portar qualsevol objecte als vidres resta visibilitat al conductor i ho considera una infracció greu de la normativa vigent.

Altres notícies que et poden interessar

 

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Arxivat a:
Societat, multes, trànsit, DGT
Participació