El PSC avisa Aragonès que va «tard i malament» amb els pressupostos

Els socialistes lamenten que encara no han rebut la documentació tècnica que van demanar per encetar la negociació amb el Govern

Salvador Illa observa Pere Aragonès durant un  ple del Parlament.
Salvador Illa observa Pere Aragonès durant un ple del Parlament. | ACN
21 de novembre del 2022
Actualitzat a les 14:10h
Èlia Tortolero, portaveu del PSC, ha assegurat aquest dilluns que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va "tard i malament" a l'hora de negociar els pressupostos per al 2023. En una roda de premsa posterior a l'executiva de la formació, Tortolero ha assenyalat que encara no disposen de la documentació tècnica que van demanar per carta divendres passat. Com ja va fer Salvador Illa aquest cap de setmana, la portaveu ha insistit que "l'únic responsable" que Catalunya no tingui comptes l'1 de gener és Aragonès, la situació del qual ha contraposat a la del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que si res falla tindrà els pressupostos aprovats aquesta setmana.

Tortolero ha assegurat que faran "propostes" per millorar els comptes del Govern, però que primer han de tenir tota la informació. Es tracta d'una demanda que també ha fet extensiva Junts, que no presentarà el seu decàleg de mesures fins que no tingui tots els números que està elaborant la consellera d'Economia, Natàlia Mas. "Aragonès ha de decidir quan ens envien la documentació i què, com i amb qui vol aprovar els pressupostos o bé obrir la negociació", ha remarcat la portaveu del PSC, que ha exigit al president de la Generalitat que "clarifiqui" quin rumb vol adoptar amb els comptes.