D'un Xi Jinping guanyador a una UE desdibuixada: la foto dels amos del món al G-20

La cimera de les grans potències i els països emergents a Indonèsia mostra les imatges de la correlació de forces internacionals amb Putin com a gran absent

Els líders del G-20 posant-se bé per a la foto de família a Bali.
Els líders del G-20 posant-se bé per a la foto de família a Bali. | Europa Press
19 de novembre del 2022
Actualitzat el 21 de novembre a les 8:15h
La reunió del G-20 a Bali (Indonèsia) els dies 15 i 16 de novembre ha estat una panoràmica de l'actual estat de les relacions internacionals. Sense poder de decisió sobre la política dels estats, creat el 2008 essencialment com un fòrum de cooperació econòmica, aplega els grans líders del planeta i els països emergents. El context de la trobada d'aquest any, però, no podia ser més complex, amb la crisi inflacionària i energètica, i en plena guerra d'Ucraïna.

Amb tot, la reunió ha ofert algunes escenes de distensió i també més d'una sorpresa, desmentint potser les previsions més pessimistes. La cimera va coincidir, a més, amb la "crisi del míssil" caigut sobre Polònia, que va sacsejar la trobada però va ser gestionat amb prudència pels líders occidentals. Si haguéssim de destacar algunes fotografies del G-20 d'aquest 2022, serien aquestes.  

Arxivat a